Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Lego - elokuva - 2D

Lego - the movie 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 505189341612

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kaik­ki on niin nas­taa!

Kaik­ki on niin nas­taa! Är­syttävän tart­tu­va tee­ma­mu­siik­ki soi tänä kesänä var­mas­ti mo­nes­sa per­heessä kylläs­ty­mi­seen as­ti, mut­ta toi­sin kuin lu­ke­mat­to­mien mui­den las­ten ren­ku­tus­ten ta­pauk­ses­sa tällä ker­taa van­hem­mat­kin voi­vat hy­vin nyö­ky­tellä mu­ka­na. Ai­na­kin jos lap­se­na on tul­lut lei­kit­tyä niillä ai­noil­la oi­keil­la le­luil­la.
Lu­kuis­ten tee­ma-ai­heis­ten Le­go-e­lo­ku­vien jäl­keen on ai­ka ih­ka oi­keal­le Le­go-e­lo­ku­val­le, jo­ka nos­taa hä­mis­ten ja bat­ma­nien si­jaan ra­ken­nus­pa­li­kat it­sessään pääo­saan. Mai­nok­ses­ta on to­ki ta­val­laan ky­se, mut­ta ko­ko­nai­suus on ta­sa­pai­noi­nen, ai­to, ai­kui­systäväl­li­nen ja ker­ras­saan val­loit­ta­va seik­kai­lu. Tie­to­ko­neel­la luo­dut le­go­pa­li­kat näyttävät nyt ereh­dyttäväs­ti elä­viltä esi­ku­vil­taan, huu­mo­ri kuk­kii val­toi­me­naan ja it­se ta­ri­na­kin on kiin­nos­ta­va ja oi­val­ta­va. Lo­pul­ta sa­no­ma­kin on oi­kea: kaa­voi­hin ei tar­vit­se kan­gis­tua ja pa­huu­des­ta­kin voi pa­ran­tua.
Jo en­simmäi­sen trai­le­rin jäl­keen oli selvää, että tämä täy­tyy nähdä. Nyt vielä kah­den kat­se­lu­ker­ran­kin jäl­keen tun­tuu, että tämän voi kat­sel­la pik­kuväen kans­sa uu­del­leen­kin — tai ehkäpä per­heen jo men­tyä nuk­ku­maan voi isä it­se rau­hoit­tua he­ruut­te­le­maan nos­tal­gia­fii­lik­siä elo­ku­van 3D-ver­sion pa­ris­sa.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva nostaa lego-palikat lähikuvaan leikeissä syntyneine naarmuineen kaikkineen. Viitseliäs ja Legon palikka-arsenaalille uskollinen tietokoneanimaatio luo vinhoja toimintajaksoja, joissa rakennetaan lennosta uusia menopeleja kuin Transformerseissa konsanaan ja singahdellaan ympäri Lego-kaupunkia kuin Gotham Cityä. Ääniraita on tapahtumissa tiukasti mukana ja luo musiikkiraitaa myöten hienosti tunnelmaa. Levyltä löytyy alkuperäisen englanninkielisen raidan (DTS-HD MA 5.1) lisäksi myös yhtä onnistunut suomenkielinen raita (DD5.1).

Ekstrat

Kieliposkessa väsätyissä ekstroissa tekijöiden keskinkertainen kommenttiraita, making of (13 min.), näyte storyboardeista (4 min.), poistettuja kohtauksia storyboardeina (3 min.), ensimmäinen animaatiotesti (55 sek.), englanninkielinen sing-along-versio tunnarista (3 min.), sekalaisia hupipätkiä (11 min.) ja ohjeita kahden pienen legomallin rakentamiseen oikeilla palikoilla (8 min.) sekä ilmaisella tietokoneohjelmalla (5 min.). Sokerina pohjalla vielä sarja fanien elokuvaa varten tekemiä 15 sekuntin lyhytelokuvia (4 min.). Elokuva on tässä arvioitu 2D- ja 3D-versiot sisältävän komboboksin 2D-levyltä. (IJ)
04/08/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy