Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Leijonakuningas 3D

The Lion King 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 99032EAN: 8717418307103

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

K­reik­ka­lai­siin klas­si­koi­hin dra­ma­tur­gian­sa vel­jen­sur­mi­neen ja po­liit­ti­si­ne veh­kei­lyi­neen poh­jaa­va af­rik­ka­lai­nen ani­maa­tio­seik­kai­lu on kestä­nyt li­ki 10 vuot­ta hy­vin, vaik­kei mistään Dis­ney-yh­tiöi­den kaik­kien ai­ko­jen To­p10:stä voi­da­kaan pu­hua.

K­reik­ka­lai­siin klas­si­koi­hin dra­ma­tur­gian­sa vel­jen­sur­mi­neen ja po­liit­ti­si­ne veh­kei­lyi­neen poh­jaa­va af­rik­ka­lai­nen ani­maa­tio­seik­kai­lu on kestä­nyt li­ki 10 vuot­ta hy­vin, vaik­kei mistään Dis­ney-yh­tiöi­den kaik­kien ai­ko­jen To­p10:stä voi­da­kaan pu­hua.
E­lo­ku­va sai kol­me Os­ca­ria, ja an­toi sa­mal­la muu­ta­man sa­non­nan elo­ku­va­his­to­riaan. Ti­mon ja Pum­ba toi­vat "Ha­ku­na ma­ta­tan" myös las­ten ar­ki­sa­nas­toon.
Dis­neyn kaik­kien kat­so­tuin­ta ani­maa­tio­ta voi kui­ten­kin syyttää hie­noi­ses­ta las­kel­moi­vuu­des­ta. Var­sin­kin ani­me-har­ras­ta­jien pla­giaa­tioih­met­te­lyt tun­tu­vat pe­rin mie­len­kiin­toi­sil­ta.
Eläin­hah­mot ovat kui­ten­kin per­soo­nal­li­sia ja haus­ko­ja.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ja ääni edustivat jo Diamond BD-laitoksessa referenssitasoa. Mutta vasta 3D tuo Afrikan maisemat ja eläimet niin eläviksi, että moneen kertaan katsottu elokuva muuttuu uudeksi ja tuoreeksi. Suurin ero on kuitenkin äänessä: alkuperäisen englannin ääniraidan DTS-HD MA7.1 luo aivan eri taajuudet kuin sinänsä taiten dubattu suomi ääniraidan DEHT5.1. Tämä tilanne toki oli jo aiemmassa BD-julkaisussa. Kahdella levyllä eli toisella on 2D BD ja dokumentit: 19 min. poistettuja kohtauksia, interaktiivinen BD-galleria, kommenttiraita, 58 min. dokumentit, laula mukana -mahdollisuus koko elokuvalle, laula mukana -osio ja Disneyn virtuaaliholvi. Mukana on yksi uusi laulu, Tim Ricen ja Elton Johnin "Aamuraportti", mutta se julkaistiin jo aiemmassa DVD-laitoksessa. (PS)
01/05/2012

Tekijät

Ohjaaja: Roger Allers Rob Minkoff
Musiikki: Hans Zimmer

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy