Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Platoon - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1986Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
VET: 94505  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­li­ver Sto­ne pys­tyi pu­reu­tu­maan syväl­le Viet­na­min so­taa käy­vien ame­rik­ka­lais­mies­ten ta­jun­taan, it­se so­dan käy­neenä.

O­li­ver Sto­ne pys­tyi pu­reu­tu­maan syväl­le Viet­na­min so­taa käy­vien ame­rik­ka­lais­mies­ten ta­jun­taan, it­se so­dan käy­neenä. Vi­hol­li­set ovat tällä ker­taa myös omien jou­kois­sa, mikä lie­nee ol­lut so­ti­laan ar­kea ai­na. Ta­ri­na ra­ken­ne­taan li­ki pitäen raa­ma­tul­li­sen trian­ge­lin ympä­ril­le: pa­ha (Tom Be­ren­ger), hyvä (Wil­lem Da­foe) ja kai­ken kir­jaa­ja (C­har­lie Sheen).
P­la­toon tun­tuu ko­vin val­jul­ta toi­min­nal­ta, kun tätä kat­so Sa­ving Pri­va­te Rya­nin jäl­keen. Draa­ma toi­mii­kin täy­sin eri ta­sol­la, hen­kilö­hah­mo­jen psy­ko­lo­gian kaut­ta. On edel­leen vai­kut­ta­va elo­ku­va.

Kuva, ääni & ekstrat

Platoon ei ole koskaan ollut visuaalisesti huipputasoa. DVD auttaa kuitenkin asiaa hieman. Kuvaa on rajattu hieman alkuperäisestä 1.85:1 kuvasuhteesta. Ääniraita on turhan ponneton, mikä johtuu 15 vuoden iästä. Ekstroiltaan ylivertainen R2 (UK) -versioon: ohjaajan kommenttiraita, kapteeni Dale Dyen kommenttiraita, 50 min. dokumentti, traileri, tv-mainoksia, kolme lyhytvideota, kaksi kuvagalleriaa ja kahdeksan sivun triviavihko. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy