Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Untouchables

Lahjomattomat 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
DTS 6.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 95051EAN: 7332431994218

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Oh­jaa­ja Brian De Pal­ma on­nis­tui li­ki mah­dot­to­mas­sa ja te­ki uu­sin­ta­ver­sion tästä ai­na­kin kes­ki-ikäis­ten ame­rik­ka­lais­ten muis­ta­mas­ta 1960-­lu­vun tv-­sar­jas­ta.

Oh­jaa­ja Brian De Pal­ma on­nis­tui li­ki mah­dot­to­mas­sa ja te­ki uu­sin­ta­ver­sion tästä ai­na­kin kes­ki-ikäis­ten ame­rik­ka­lais­ten muis­ta­mas­ta 1960-lu­vun tv-sar­jas­ta. Eliot Ness (Ke­vin Cost­ner) metsästää Al Ca­po­nen (Ro­bert De Ni­ro) jouk­ko­ja gangs­te­rien omil­la säännöillä. Sean Con­ne­ryl­la hie­no si­vuo­sa.
Yk­si kaik­kien ai­ko­jen te­hok­kaim­mis­ta tril­le­reistä. Pe­rus­tuu Da­vid Ma­me­tin dia­lo­giaan myö­ten terävään kä­si­kir­joi­tuk­seen, jon­ka Brian De Pal­man in­ten­sii­vi­nen tyy­li ja A-lis­tan näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set herättävät ereh­dyttäväs­ti hen­kiin. Kun tähän vielä lisätään En­nio Mor­ri­co­nen kieh­to­va mu­siik­ki ja Gior­gio Ar­ma­nin kä­si pu­vus­tuk­seen on vai­kea ol­la pa­kah­tu­mat­ta kai­kes­ta ihail­ta­vas­ta.

Kuva & ääni

Kuva on pääosin vaikuttavan, paikoin suorastaan hätkähdyttävän terävä, vaikka toisaalta muutama yksittäinen otos jää myös selvästi pehmeäksi. Väritoisto on ajankuvaan hillittyä, ja kaikin puolin moitteettoman hallittua. Jälki on niin ikään levollista, eikä satunnaista, pariin otteeseen hieman kookkaammaksi yltyvää roskaa ikävämpiä häiriöitä nähdä. Ääniraita luottaa paljon Ennio Morriconen säveltämään tiivistunnelmaiseen musiikkiin, joka toistuukin upean vaikuttavasti ja myös takakanaviin levittäytyen. Myös tehosteet ja dialogi toistuvat luontevasti, vaikkeivat samanlaista potkua pakkaakaan.

Ekstrat

Ekstroissa erinomainen retrospektiivinen dokumentti elokuvan näyttelijävalinnoista (19 min.), dokumentti lavasteista, kuvauspaikoista ja sekalaisista muista tuotannon osa-alueista (17 min.), dokumentti oikeiden tunnelmien ja sävyjen löytämisestä (14 min.), dokumentti elokuvan menestyksestä (6 min.), mainoshenkinen making of -spotti (5 min.) ja traileri. Dokumenttien välinen jako on monin paikoin epäselvä, mutta sisältö sinällään on erittäin mielenkiintoista. Elokuvaa ja ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (PS/IJ)
08/11/2008
08/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy