Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

A Night to Remember

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1958Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: ITV StudioKuva:
MPEG-4 AVC 1.66
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
  EAN: 5037115351531

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Wal­ter Lor­din sa­man­ni­mi­seen me­nes­tys­ro­maa­niin ja tämän myötä 20 vuo­den tut­ki­mus­työhön pe­rus­tu­va Ti­ta­nic-­fil­ma­ti­soin­ti on yhä de­fi­ni­tii­vi­nen on­net­to­muu­des­ta teh­ty elo­ku­va.

Wal­ter Lor­din sa­man­ni­mi­seen me­nes­tys­ro­maa­niin ja tämän myötä 20 vuo­den tut­ki­mus­työhön pe­rus­tu­va Ti­ta­nic-fil­ma­ti­soin­ti on yhä de­fi­ni­tii­vi­nen on­net­to­muu­des­ta teh­ty elo­ku­va. Hulp­peat tuo­tan­toar­vot vetävät ver­to­ja mil­le ta­han­sa myö­hemmäl­le Ti­ta­nic-ku­vauk­sel­le, vaik­ka Ca­me­ro­nin elo­ku­va to­ki on­kin dy­naa­mi­sem­pi ja suu­rie­lei­sem­pi. Klaust­ro­fo­bia tai bud­jet­ti­ni­pis­tyk­set eivät vai­vaa lai­van sa­lon­ke­ja ja ve­si vyö­ryy us­kot­ta­vas­ti osios­ta toi­seen, mut­ta sil­ti ih­mi­set py­syvät ker­ron­nan kes­kiössä.
Lor­din te­kemän pitkäl­li­sen tut­ki­mus­työn an­sios­ta elo­ku­van hah­mot ja yk­si­tyis­koh­dat ovat hy­vin elä­viä ja kai­kes­ta pää­tel­len us­kol­li­sia to­del­li­suu­del­le — jos­kin lai­van kat­kea­mi­nen upo­tes­saan tästä vielä puut­tuu.

Kuva & ääni

Uudelleenrestauroitu mustavalkokuva löytää hämmästyttävän määrän yksityiskohtia yli 50 vuotta vanhasta filmistä. Jälki on erinomaista, eikä minkäänlainen värinä, värivääristymä, naarmuisuus, pehmeys tai toisaalta yliterävöitys häiritse katsomisnautintoa. Muutama harva toissijainen otos muun muassa eteenpäin puskuttavasta junasta pistää silmään heikommalla laadulla, mutta itse Titanic matkustajineen toistuu virheettömästi. Ääniraita luo hienosti dramatiikkaa ja toistaa dialogin terävästi.

Ekstrat

Ekstroissa erinomaisen mielenkiintoinen making of (58 min.), jolla kuullaan myös Walter Lordia. Lisäksi mukana on traileri (3 min.), restaurointinäytteitä jaetulla ruudulla (6 min.), faktaruutuja ja kuvagalleria. Levylogiikka jättää toivomisen varaa, mutta elokuvan katsomista tämä ei häiritse. Brittijulkaisu. (IJ)
04/08/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy