Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Incident at Oglala

Incident at Oglala: The Leonard Peltier Story 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.77*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 204398EAN: 5050582486872

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mic­hael Ap­te­din oh­jaa­ma do­ku­ment­tie­lo­ku­va vuo­den 1975 am­pu­mavä­li­koh­tauk­ses­ta Etelä-­Da­ko­tan in­tiaa­ni­re­ser­vaa­til­la, jos­sa kuol­lei­den kah­den FBI-a­gen­tin am­pu­jan et­sinnät herättävät yhä pal­jon ky­sy­myk­siä.

Mic­hael Ap­te­din oh­jaa­ma do­ku­ment­tie­lo­ku­va vuo­den 1975 am­pu­mavä­li­koh­tauk­ses­ta Etelä-Da­ko­tan in­tiaa­ni­re­ser­vaa­til­la, jos­sa kuol­lei­den kah­den FBI-a­gen­tin am­pu­jan et­sinnät herättävät yhä pal­jon ky­sy­myk­siä. Teois­ta kah­teen peräkkäi­seen elin­kau­ti­seen tuo­mit­tu Leo­nard Pel­tier on saa­nut ni­mekkäitä pu­he­mie­hiä mil­jardöö­rejä ja tätä do­ku­ment­tia juon­ta­vaa Ro­bert Red­for­dia myö­ten, sil­ti hämärä­peräi­sen oi­keuskä­sit­te­lyn tuo­mio on edel­leen voi­mas­sa.
Do­ku­ment­ti kur­sii ko­koon ta­pah­tu­mia asia­no­mais­ten ker­to­mus­ten kaut­ta ja piirtää ku­van li­ki JFK-mai­ses­ta pa­ko­no­mai­sen syn­ti­pu­kin et­sinnän, epäpä­tevän po­lii­si­työn ja räi­keän ma­ni­pu­laa­tion vyh­distä. Kä­sit­te­ly vai­kut­taa pai­koin sen­saa­tio­na­lis­ti­sel­ta ja yk­si­tyis­koh­dat pe­rin ha­ta­ril­ta, mut­ta do­ku­ment­ti on­nis­tuu sil­ti esittämään ve­too­muk­sen­sa asian uu­den kä­sit­te­lyn puo­les­ta va­kuut­ta­vas­ti.
Oh­jaa­ja si­vu­si ta­pah­tu­mia myös elo­ku­vas­saan "T­hun­der­heart".

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää selvästi ikääntyneeltä, jopa vanhemmalta kuin mitä itseasiassa on, mutta jälki on kuitenkin levollista ja käytännössä miellyttävän jäsentynyttä. Ääniraita on moitteettoman selkeä. Ekstroissa traileri. (IJ)
02/08/2009

Tekijät

Ohjaaja: Michael Apted
Pääosissa: Robert Redford
Kuvaus: Maryse Alberti

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy