Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Sovitus

Atonement 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205394EAN: 5050582536447

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ylä­luok­kai­sen per­heen tytär ra­kas­tuu pal­ve­li­jat­ta­ren poi­kaan, mut­ta on­net­to­mat sat­tu­muk­set ja pik­ku­tytön mie­li­ku­vi­tus vetävät pa­rin traa­gi­seen man­ke­liin.

Ylä­luok­kai­sen per­heen tytär (Kei­ra Knight­ley) ra­kas­tuu pal­ve­li­jat­ta­ren poi­kaan (Ja­mes McA­voy), mut­ta on­net­to­mat sat­tu­muk­set ja pik­ku­tytön mie­li­ku­vi­tus vetävät pa­rin traa­gi­seen man­ke­liin. Ian McEwa­nin sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin pe­rus­tu­va ta­ri­na elää sisäi­sestä ki­vus­ta ja mu­ser­ta­vas­ta epäoi­keu­den­mu­kai­suu­des­ta, mut­ta nou­see kuin huo­maa­mat­ta kli­sei­den ylä­puo­lel­le. Taan­tu­min ja ar­voi­tuk­sel­li­sin töksäh­dyk­sin ete­nevä ta­ri­na kul­kee maail­man­so­dan ve­ris­ten näyttämöi­den lä­pi et­sien loh­tua, mut­ta hy­vi­tys ei löy­dy pelkästä ka­tu­muk­ses­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Kesäisen maaseutukartanon seesteisyydestä sota-ajan Lontooseen ja taistelukentille etenevät tapahtumat on lavastettu viitseliäästi ja sävytetty tyylikkäästi. Harmi kyllä pehmeä kuva kärsii varsinkin alkupuolellaan voimakkaasta kohinasta, ja yltää aidosti erottelevaan piirtoon vain hetkittäin hyvissä valaistusolosuhteissa. Yhtä aikaa unenomainen ja levoton musiikki toistuu hienosti ja dialogi moitteettomasti, mutta tilakuvaa ei juuri synny. Odotukset HD-version suhteen kuitenkin heräävät. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, making of (27 min.), poistettuja kohtauksia kommentein (8 min.) ja kooste romaanin adaptaatiosta (5 min.). (IJ)
22/05/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy