Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Panssarikenraali Patton

Patton 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1969Kesto: 172 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 78418EAN: 6420614609361

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Myyt­ti sie­lun­vael­luk­seen us­ko­vas­ta ko­va­pin­tai­ses­ta jenk­ki­ken­raa­lis­ta saa eep­pi­siä ja spek­taak­ke­li­mai­sia muo­to­ja, mut­ta py­syy ta­sa­pai­nos­sa, kos­ka ko­ko pai­no las­ke­taan yk­silön har­teil­le – mitä nyt Karl Mal­den an­taa taus­ta­tu­kea.

Myyt­ti sie­lun­vael­luk­seen us­ko­vas­ta ko­va­pin­tai­ses­ta jenk­ki­ken­raa­lis­ta saa eep­pi­siä ja spek­taak­ke­li­mai­sia muo­to­ja, mut­ta py­syy ta­sa­pai­nos­sa, kos­ka ko­ko pai­no las­ke­taan yk­silön (Geor­ge C. Scott) har­teil­le – mitä nyt Karl Mal­den an­taa taus­ta­tu­kea. Yh­dys­val­lat on ai­na van­no­nut yk­silön mu­kaan, mut­ta ar­mei­jas­sa ja ur­hei­lus­sa on nou­da­tet­tu kol­lek­tii­vin sääntöjä. Tätä Pat­ton­kin saar­na­si, mut­ta kul­ki omia pol­ku­jaan.
Us­ko­ma­ton ajoi­tus: elo­ku­va teh­tiin hip­pi­vuo­te­na pa­him­man Viet­nam-vas­tus­tuk­sen ai­kaan.­Se­li­tys löy­tyy pro­jek­tis­sa hyl­ly­te­tyn kä­si­kir­joit­ta­ja Fran­cis Cop­po­lan aja­tuk­ses­ta toi­mia mo­lem­piin suun­tiin. Hän ha­lu­si an­taa uut­ta aja­tel­ta­vaa so­ta­hul­lua ken­raa­lia in­hon­neil­le li­be­raa­leil­le ja kiu­soi­tel­la so­ta­san­ka­ria ihai­le­via hur­raaisän­maal­li­sia ta­ho­ja.
Sa­mal­la tämä toi­mii ta­ru­na kah­des­ta pri­ma­don­nas­ta. Mont­go­me­ry oli toi­nen, mut­ta vain Pat­ton myön­si el­keensä.
Suo­men synkkä men­nei­syys nä­kyy: kar­tal­la vain Suo­mi on ku­tis­tu­van Sak­san rin­nal­la sa­maa vä­riä. Es­pan­jan ar­mei­jal­ta lai­na­tut tan­kit eivät näytä au­tent­ti­sil­ta.
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy