Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Pahan kosketus

Touch of Evil 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1958Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 49543EAN: 5050582078121

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

"E­lo­ku­va on kie­li eikä temp­pu­ra­ta", kir­joit­ti Wel­les mus­tan elo­ku­van myöhäi­sestä ku­kin­nos­ta Pa­han kos­ke­tuk­ses­sa.

"E­lo­ku­va on kie­li eikä temp­pu­ra­ta", kir­joit­ti Wel­les mus­tan elo­ku­van myöhäi­sestä ku­kin­nos­ta Pa­han kos­ke­tuk­ses­sa.
Fil­min mai­ne mes­ta­rin toi­sek­si par­haa­na työnä kir­kas­tuu vas­ta Wel­le­sin 58-si­vui­sen muis­tion poh­jal­ta en­tisöi­dyssä ver­sios­sa. Hui­man in­ten­sii­vistä, jo­ka otok­sel­la ja ää­nellä mer­ki­tyk­siä luo­vaa jäl­jit­te­lemätöntä oh­jaa­jan tai­det­ta.
Wel­les it­se näyt­te­lee muh­keas­ti kor­rup­toi­tu­nut­ta lain kou­ra Quin­la­nia pik­ku­kau­pun­gis­sa Mek­si­kon ra­jal­la. Fil­mip­ro­jek­tin alul­le pa­ni­ja Charl­ton Hes­ton on mek­si­ko­lais­po­lii­si Var­gas. Pii­nat­tu­na vai­mo­na syk­syllä 2004 kuol­lut Ja­net Leigh heh­kuu lä­hes Psy­kon ve­roi­ses­ti.

Kuva & ääni

Restauroidun mustavalkokuvauksen sävyt pääsevät esille yöpimeiden rajaamaan vuorokauteen sijoittuvassa rikostarinassa. Ensi-iltajulkaisua 13 minuuttia pitempi Wellesin versio korjaa väärän kohtausjärjestyksen, korostaa virkaveljensä pettävän Menziesin (Joseph Calleia) roolia sekä Quinlanin väkivaltaisia kuulustelumenetelmiä ja kiistoja Vargasin kanssa. Wellesin radioura kuuluu ääniraidalla.

Ekstrat

Äänilähteitä ja Henry Mancinin musiikkia risteyttämällä ekspressionismista ja neorealismista ammentanut Welles luo barokkisen mestariteoksen, jossa on jatsin tyyli ja oopperan puitteet. Kuulu 4 minuutin leikkaamaton, pommiin päättyvä avausotos on putsattu alkuteksteistä. Taustaprojisointi häiritsee matkalla Mirador-motelliin - mutta sen ohjasikin Harry Keller! Ikävä kerrosvaihdos (55’58”) hyppää silmille, koska itse Quinlan oli oikeassa stillissä juuri ennen sitä ratkettuaan ryyppäämään. Pakkaus väittää filmiä värilliseksi. R1-version runsaista ekstroista poiketen Eurooppa-versiossa on vain traileri. (HB).

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy