Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Kuin raivo härkä

Raging Bull 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1980Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.84*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 88963EAN: 6438044073065

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kuin rai­vo härkä ker­too pal­jon mie­hen sisällä pa­la­vas­ta vä­ki­val­las­ta, jo­ta ei voi enää tu­kah­dut­taa sillä ta­voin kuin luo­ja sen tar­koit­ti.

Kuin rai­vo härkä ker­too pal­jon mie­hen sisällä pa­la­vas­ta vä­ki­val­las­ta, jo­ta ei voi enää tu­kah­dut­taa sillä ta­voin kuin luo­ja sen tar­koit­ti. Agg­res­sio­ta tut­kit­taes­sa pitää pa­la­ta tämän jäl­keen ai­na al­kuih­mi­sen ai­koi­hin.
Terävä­piir­to­ver­sio­ta kat­soes­sa al­kaa kui­ten­kin tun­tua siltä, et­tei tästä oi­keas­taan ole ky­se. Tul­kin­ta laa­je­nee. It­se asias­sa ky­se ei ole pelkästään vä­ki­val­las­ta: pei­liin tui­joit­ta­va nyrk­kei­lijä on nar­sis­ti, jo­ka ei pys­ty aset­tu­maan mui­den ih­mis­ten ase­maan oli ky­seessä sit­ten työ­to­ve­ri, per­heenjä­sen tai ystävä. Huip­pu-ur­hei­lu vaa­tii tätä asen­net­ta, ikävä kyllä.
Yk­si rat­kai­su on nyrk­kei­ly­kehä. Ja­ke La Mot­tal­le sekään ei riittä­nyt. Pa­ras­ta Scor­se­sea, pa­ras­ta De Ni­roa.
Kuin rai­vo härkä oli 1980-lu­vun alun ai­noa elo­ku­va, jo­ka oli suo­ras­taan pak­ko mennä kat­so­maan elo­ku­va­teat­te­ris­sa, vaik­ka vii­kon­lop­pu­na oli­si voi­nut tehdä muu­ta­kin mu­ka­vaa Muis­taak­se­ni kä­vin kat­so­mas­sa tämä­ni­sa­maan ai­kaan tai­de­teol­li­sen elo­ku­vaa­ja­lin­jal­le ha­ke­van Jou­ko Seppälän kans­sa Kiis­to­lan teat­te­ris­sa. Fu­tis­ta OTP:n edus­tus­jouk­kuees­sa pe­laa­vat ka­ve­ri­ni oli­si­vat var­maan­kin sa­no­neet, että "hit­to, tämähän on mus­ta­val­koi­nen..."

Kuva, ääni & ekstrat

Jo Ultimate Edition -DVD merkitsi TOP100-elokuvalle teknisesti suurta edistysaskelta, sillä vanha Egmontin versio oli ei-anamorfinen ja DS. Teräväpiirtona tämä siirtyy jälleen askelen parempaan suuntaan. Elokuva kuvattiin rakeiseksi herkälle filmille. Lyönnit tömähtivät liiankin totuudenmukaisesti jo aiemmin saati nyt DTS HD:nä. Tämä ei ole mitään Rockyn leikkinyrkkeilyä. Ekstrat vastaavat UE-laitosrta: kolme kommenttiraitaa, 115 min. dokumentit suomitekstein, 1 min. uutiskuvaa Jake LaMottasta ja traileri. 16-sivuinen triviavihko ja viisi kehystyskelpoista valokuvaa sentään puuttuvat. (PS)
18/01/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy