Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Punaisen lokakuun metsästys

The Hunt for Red October 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1989Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112744724

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Die Hard -oh­jaa­ja John Mc­Tier­na­nin luot­saa­ma en­simmäi­nen Jack Ryan -­seik­kai­lu on upea, usein aliar­vos­tet­tu kylmän­so­dan jännä­ri.

Die Hard -oh­jaa­ja John Mc­Tier­na­nin luot­saa­ma en­simmäi­nen Jack Ryan -seik­kai­lu on upea, usein aliar­vos­tet­tu kylmän­so­dan jännä­ri. Elo­ku­vas­sa Sean Con­ne­ry on tek­no­lo­gial­taan val­lan­ku­mouk­sel­li­sen neuk­ku­su­kel­lus­ve­neen kap­tee­ni, jo­ka lä­hes­tyy Yh­dys­val­to­jen itä­ran­nik­koa ko­ko pu­na-ar­mei­ja kin­te­reillään. Alec Bal­dwin puo­les­taan on CIA:n ana­lyy­tik­ko, jon­ka tehtävä on ar­va­ta mie­hen ai­keet ja jo­ko avus­taa disk­ree­tis­ti loik­kauk­ses­sa tai estää maail­man­lop­pu en­nen kuin alus eh­tii oh­jus­ten lau­kai­suetäi­syy­del­le.
Tom Clan­cyn ro­maa­niin pe­rus­tu­va tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri on suur­val­ta­luo­kan kis­sa ja hii­ri -leik­kiä par­haim­mil­laan. Kil­pa­va­rus­te­lun ja mo­lem­min­puo­li­sen täys­tu­hon pe­lot­teen ai­ka­kau­del­le si­joi­tet­tu po­liit­ti­nen ja ä­lyl­li­nen kor­kei­den pa­nos­ten shak­ki on jän­nittävää ja oi­val­ta­vaa seu­rat­ta­vaa. Sa­mal­la tämä on yk­si de­fi­ni­tii­vi­sistä su­kel­lus­ve­ne-e­lo­ku­vis­ta — var­sin­kin mitä toi­sen maail­man­so­dan jäl­kei­seen ai­kaan tu­lee.

Kuva

Elokuva ei ole koskaan hätyytellyt referenssitasoa, mutta tätä komeammalta kuosi ei ole koskaan näyttänyt. Jälki on parhaimmillaan ilahduttavan jäsentynyttä ja aina miellyttävän vakaata ja väritoistoltaan luonteva. Useampi hämyinen otos verhoaa yhä yksityiskohtansa, mutta jälkeä ei tarvitse luonnehtia suttuiseksi. Näiden vastapainoksi kapteenin univormun epoletit välkkyvät, Conneryn kasvojen uurteet voi laskea ja myös komentosillan kojeiden ja vääntöpyörien ääriviivat piirtyvät nyt hallitusti. Valo ja varjo lyövät niin ikään hallitusti kättä. Kyseessä on aito 4K.

Ääni

Erotteleva ja luonnollinen ääniraita pitää tunnelmaa hienosti yllä eikä dialogia tarvitse koskaan arvailla. Myrskyävä merenkäynti, elämän ja kuoleman manööverit merten syvyyksissä ja kylmän sodan jännitys välittyvät kaikki tehokkaasti kotikatsomoon.

Ekstrat

4K-versio on ekstraton. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään, jolla ohjaajan mielenkiintoinen, joskin kovin verkkainen kommenttiraita, mainio making of -dokumentti (29 min.) ja traileri (HD). (IJ)
01/01/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy