Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Friday Night Lights

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200670EAN: 5050582356472

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Re­hel­li­se­no­loi­nen jenk­ki­fu­tis­lef­fa tek­sa­si­lai­sen pik­ku­kau­pun­gin jouk­kuees­ta ja eten­kin sen val­men­ta­jas­ta, jo­ka saa tun­tea kau­pun­ki­lais­ten pak­ko­miel­tee­no­mai­sen in­to­hi­mon pe­liä koh­taan myös kentän ul­ko­puo­lel­la.

Re­hel­li­se­no­loi­nen jenk­ki­fu­tis­lef­fa tek­sa­si­lai­sen pik­ku­kau­pun­gin jouk­kuees­ta ja eten­kin sen val­men­ta­jas­ta (Bil­li Bob Thorn­ton), jo­ka saa tun­tea kau­pun­ki­lais­ten pak­ko­miel­tee­no­mai­sen in­to­hi­mon pe­liä koh­taan myös kentän ul­ko­puo­lel­la.
Siinä missä Oli­ver Sto­nen ”­Minä päivänä ta­han­sa” ker­toi Su­per­bowl-ta­son am­mat­ti­lais­fu­tik­ses­ta, tämä kes­kit­tyy ruo­hon­juu­ri­ta­sol­le, mut­ta käy lä­pi pitkäl­ti sa­mo­ja tee­mo­ja ja ta­ri­nankään­teitä. Ky­se on sekä pe­listä, louk­kaan­tu­mi­sis­ta, bluf­faa­mi­ses­ta, tap­pios­ta ja voi­tos­ta että elämästä, in­to­hi­mos­ta, hen­ki­reiästä, yrittä­mi­sestä ja ken­ties tiestä ulos pik­ku­kau­pun­gis­ta. Isol­le osal­le elo­ku­van hah­mois­ta nämä ovat sa­ma asia.
Va­kuut­ta­vien pe­li­koh­taus­ten ja us­kot­ta­van vä­littö­mien näyt­te­lijä­suo­ri­tus­ten an­sios­ta elo­ku­va toi­mii mo­lem­mil­la ta­soil­la. Ta­ri­na pe­rus­tuu to­si­ta­pah­tu­miin vuo­del­ta 1988, mut­ta sa­man­lai­nen ker­to­mus nähtä­neen pe­lin pa­ris­sa mo­nel­la eri ta­sol­la, mo­nel­la eri paik­ka­kun­nal­la lä­hes vuo­sit­tain.

Kuva, ääni & ekstrat

Teknisesti erinomainen kuva. Tyylikkään tummasävyinen ja pääosin moitteettoman terävä kuva, kohtauksen valoisuudesta riippumatta ja ilman aliasoitumista. Yllättäen muutama yksittäinen päivänvalossa kuvattu kohtaus kentällä osoittaa lieviä merkkejä epätarkkuudesta. Väritoisto on hienosti hallinnassa: ihosävyt ovat eläviä, värisävyt muutoinkin puhtaita ja aluerajat sekä liu’ut tarkkoja. Kohinaa esiintyy havaittavasti, muttei millään muotoa häiriöksi asti. Ainoa häiritsevä tekijä on turhan alttiisti käsivaralla heiluva kameratyöskentely, joka sekin on taiteellinen valinta. Ääniraita on vivahteikas, musikaalinen ja myös alataajuuksien käytössään selkeä ja elävä. Dialogi toistuu niin ikään ongelmitta. Tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan ja kirjoittaja Buzz Bissingerin keskinkertainen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (21 min.), pätkiä kulisseista (11 min.) ja dokumentti tositarinasta (24 min.). (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy