Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Phantom Thread

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2018Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083152178

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

1950-­lu­vun Eng­lan­tiin si­joit­tu­va ta­ri­na lon­too­lai­ses­ta muo­ti­suun­nit­te­li­jas­ta, jo­ka on ju­ro, ek­sent­ri­nen ja hyy­piömäi­nen yhtäläi­sissä mää­rin.

1950-lu­vun Eng­lan­tiin si­joit­tu­va ta­ri­na lon­too­lai­ses­ta muo­ti­suun­nit­te­li­jas­ta (Da­niel Day-Lewis), jo­ka on ju­ro, ek­sent­ri­nen ja hyy­piömäi­nen yhtäläi­sissä mää­rin. Mie­hen sis­ko (Les­ley Man­vil­le) on mitä suu­rem­mis­sa mää­rin veis­tet­ty sa­mas­ta puus­ta, mut­ta uu­sin ihas­tus (Vic­ky Krieps) ei välttämättä is­tu ai­van sa­maan muot­tiin vaik­ka mie­hen mal­lil­ta vaa­ti­mat mi­tat täyttää­kin.
Pu­he­liaan vähä­pu­hei­nen — tai toi­sin sa­noen vähä­pu­hei­sek­si brit­ti­pe­rio­did­raa­mak­si ko­vin pu­he­lias — elo­ku­va kieh­too ar­voi­tuk­sel­li­ses­ti avau­tu­val­la ta­ri­nal­laan, mut­ta hen­kilö­kat­ras jättää hel­pos­ti kylmäk­si. Day-Lewis tul­kit­see kak­si­tah­ti­sen roo­lin­sa va­kuut­ta­vas­ti, mut­ta vas­ten­mie­li­nen hah­mo ei vedä ste­reo­tyyp­pi­sellä toik­ka­roin­nil­laan sen enempää sym­pa­tioi­ta kuin mie­len­kiin­toa puo­leen­sa. Si­vuo­san Les­ley Man­vil­le te­kee niin ikään kylmäävää työtä mie­hen korp­pi­kot­ka­mai­se­na si­sa­re­na. Vic­ky Krieps puo­les­taan su­jah­taa (tur­han) mut­kit­ta tar­joi­li­jas­ta mal­lik­si ja apu­lai­ses­ta vai­mok­si, eikä hah­mon us­kot­ta­vuus kan­na hur­jaa vii­meistä näytöstä.
O­min­ta­kei­nen kei­tos jää lo­pul­ta kol­kok­si sii­vuk­si hy­vin epä­ta­va­no­mais­ta elämää, jo­ka va­ras­taa si­vun tai kak­si Step­hen Kin­gin Pii­nal­ta tul­ki­tak­seen pa­ri­suh­de-elämää tai­tei­li­jan kans­sa. Krii­ti­koi­den pa­ris­sa elo­ku­va on kui­ten­kin herättä­nyt ihas­tus­ta.

Kuva & ääni

Aavistuksen rosoinen ja aina vähintään hitusen hailakka kuva tekee passelia työtä periodin unenomaisena tulkkina. Parhaasta HD-kuvasta ei ole kyse, mutta paikoin tarjolla on teräväpiirron verran yksityiskohtia eikä jälki koskaan käy kovin levottomaksi. Väripaletti on tukahdutettu, mutta verrattain jäsentynyt. Vähäeleinen ääniraita ei nosta sykettä edes riidan pyörteissä.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia, kuvagalleria ja koosteet muotinäytöksestä sekä koekuvauksista. (IJ)
04/07/2018

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy