Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Anomalisa

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112727154

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­top-­mo­tion-a­ni­maa­tio­na to­teu­tet­tu elo­ku­va ker­too ar­voi­tuk­sel­li­sen ta­ri­nan pap­pa­rai­ses­ta, jo­ka lentää Cle­ve­lan­diin kon­fe­rens­sie­si­tyk­sen mer­keissä, mut­ta ajau­tuu käyttämään ti­lai­suu­den elämänsä lan­ko­jen oi­ko­mi­seen.

S­top-mo­tion-a­ni­maa­tio­na to­teu­tet­tu elo­ku­va ker­too ar­voi­tuk­sel­li­sen ta­ri­nan pap­pa­rai­ses­ta, jo­ka lentää Cle­ve­lan­diin kon­fe­rens­sie­si­tyk­sen mer­keissä, mut­ta ajau­tuu käyttämään ti­lai­suu­den elämänsä lan­ko­jen oi­ko­mi­seen.
To­teus­tek­niik­ka vaa­tii to­tut­te­lua, mut­ta kieh­to­va ta­ri­na, enig­maat­ti­nen ker­ron­ta­tyy­li ja nyans­sien täyttämä kuo­si vetävät vas­tus­ta­mat­to­mas­ti puo­leen­sa. Sen mitä elo­ku­va hä­viää hah­mo­jen in­hi­mil­li­syy­dessä ver­rat­tu­na ih­misnäyt­te­lijöi­hin, ja se ei lo­pul­ta ole pal­joa, hy­vittää se per­sep­tii­vi­sellä ot­teel­laan ja vä­kevällä dia­lo­gil­laan. Tämä on pie­ni, kun­nian­hi­moi­nen ta­ri­na, jon­ka suo­la ovat sen run­saat elävältä elämältä mais­tu­vat pie­net yk­si­tyis­koh­dat. Ta­ri­na on suun­nat­tu ai­kui­sil­le.

Kuva & ääni

Kun kasvojen kosmetiikka-arvet hyväksyy hahmojen ilmeikkyyden hintana voi keskittyä ihmettelemään vivahteikasta stop-motion animaatiota. Elokuvamaisen viimeistelty ja rikkaan lämminsävyinen kuva näyttää hyvältä ja on viimeistä piirtoa myöten hiottu. Likimain yhden miehen showlta (tarkoituksella) kuulostava ääniraita luo vähin elein vahvan miljöön, joka sykkii rauhallisesti, mutta virittää unisiin yötunteihin reippaasti tunnelmaa.

Ekstrat

Ekstroissa kolme erinomaista koostetta elokuvan synnystä: upea making of (30 min.), kooste miniatyyrien rakastelukohtauksesta (9 min.) ja elokuvan äänisuunnittelusta (6 min.). (IJ)
21/07/2016
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy