Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Once Upon a Time in the West - Special Collector's Edition

Once Upon a Time in the West 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1968Kesto: 159 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

F­rank. Jo ni­mi hyytää niitä, joi­hin Huu­li­harp­pu­kos­ta­ja jät­ti läh­temättömät jäl­jet.

F­rank. Jo ni­mi hyytää niitä, joi­hin Huu­li­harp­pu­kos­ta­ja jät­ti läh­temättömät jäl­jet. Dol­la­rit­ri­lo­gia oli las­ten­leik­kiä, kuin pik­ku­si­ka­ri Pa­sa­de­nas­ta ver­rat­tu­na tähän, jo­ka on ai­to ja tiu­kin tos­ca­na — El Mo­ro. Leo­nen pa­ras oh­jaus, tek­ni­ses­ti bril­jee­raa­va ja kas­til­taan ylittämätön. Ta­ri­na saa vah­van run­kon­sa rau­ta­tei­den tuo­mas­ta yh­teis­kun­nal­li­ses­ta mur­rok­ses­ta. Te­ki Char­les Bron­so­nis­ta täh­den. Kes­ki­pis­te on kui­ten­kin elo­ku­va­his­to­rian jul­mim­pien ri­kol­lis­ten jouk­koon yllättäen am­pais­sut ex-san­ka­ri ja heik­ko­jen puo­lus­ta­ja, si­ni­silmäi­nen Hen­ri Fon­da. Ta­ru ker­too mie­hen tul­leen ku­vauk­siin suu­rin piir­tein Tom Mix -a­sus­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on korjattu koreaksi, vaikka epäilyt kohdistuivat juuri alkuperäismateriaalin kuntoon, kun ohjaajan pääteoksen julkaisu jäi näinkin myöhään. Kuva näyttää varmasti paremmalta kuin aikoinaan teatterissa suttuisilta printeiltä. Komea uusi äänimiksaus. Suunnatut efektit on maltettu jättää vähiin. Ennio Morriconen musiikin kauneus luo hurjan vastakohdan atavistisille tapahtumille. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 29+20+18+6 min. dokumentit (mm. käsikirjoittajana mukana ollut Bertolucci muistelee; Dario Argentoa ei näy), kuvagallerioita, biografiat ja traileri. Lisäksi 16-sivuinen triviavihko. Vihkosen mukaan oli lähellä, että ohjaaja olisi saanut kuuluisaan alkukohtaukseen Eastwoodin, Cleefin ja Wallachin, jotka olisivat symbolisoineet dollaritrilogian kuolemaa. Ei ole kuuleman mukaan vieläkään täydellinen laitos. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy