Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Rated X

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2000Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 103306 EAN: 6416548921518

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Por­no­teol­li­suu­teen ei koh­dis­tu kum­mois­ta gla­nou­ria ja vii­mei­set­kin ku­vi­tel­mat haih­tu­vat Ra­ted X –e­lo­ku­vaa seu­ra­tes­sa.

Por­no­teol­li­suu­teen ei koh­dis­tu kum­mois­ta gla­nou­ria ja vii­mei­set­kin ku­vi­tel­mat haih­tu­vat Ra­ted X –e­lo­ku­vaa seu­ra­tes­sa. Sinänsä ai­he on pe­rus­tel­tu, sillä Be­hind the Green Doo­rin, en­simmäi­sen laa­jal­le le­vi­te­tyn por­noe­lo­ku­van te­kijät Ar­tie (C­har­lie Sheen) ja Jim (E­mi­lio Es­te­vez) Mitc­hell ovat pääs­seet va­ka­vas­ti­kin otet­tu­jen elo­ku­va­his­to­rioi­den si­vuil­le.
Vuon­na 1972 por­no­bis­nes pe­rus­tui pi­mei­siin luo­liin ja sut­tui­siin so­hi­mi­siin. Kun nor­maa­le­ja elo­ku­va­roo­le­ja ja kuu­lui­san pe­suai­ne­mai­nok­sen teh­nyt Eve­lyn Cham­bers suos­tui mu­kaan por­noe­lo­ku­vaan, ame­rik­ka­lai­nen ai­kuis­viih­de ei ol­lut enää en­ti­sensä. Sen­suu­ri ja po­lii­si­rat­siat oli­vat ar­kipäivää jo­pa li­be­raa­lis­sa San Fran­cis­cos­sa. Elo­ku­va tuot­ti kym­me­niä mil­joo­nia dol­la­rei­ta, mut­ta val­tao­sa va­lui ma­fian yllä­pitä­mil­le teat­te­reil­le. Nii­den ei tar­vin­nut pelätä te­kijä­noi­keus­rik­ko­muk­sia, kos­ka ky­seessä oli por­noe­lo­ku­va.
E­lo­ku­vaa pi­ristää to­del­li­suus­poh­jan lisäk­si to­sielämän vel­jes­ten kes­kinäi­nen ke­mia kah­des­sa pääo­sas­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Ankeahko kokokuva múistuttaa vanhoja pornokuvia, sillä aikoinaan ne kuvattiin filmille. Aliasing-virheet luovat haloilmiöitä tasoihin. Lattea ääniraita. Ekstroissa traileri, kuvagalleria, faktaruutuja ja biografiat. John Cassavetesin sukunimi on tekstityksessä kirjoitettu väärin, kahdella t-kirjaimella. (PS)
23/03/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy