Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Framon främsta linjen

Etulinjan edessä 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
  EAN: 7393834462100

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Å­ke Lind­ma­nin so­tae­lo­ku­van tär­kein mo­tii­vi on lä­hentää suo­men- ja ruot­sin­kie­li­siä toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sen yh­tei­sen his­to­rian avul­la, ai­na­kin kie­lel­li­ses­ti.

Å­ke Lind­ma­nin so­tae­lo­ku­van tär­kein mo­tii­vi on lä­hentää suo­men- ja ruot­sin­kie­li­siä toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sen yh­tei­sen his­to­rian avul­la, ai­na­kin kie­lel­li­ses­ti. Suo­men­ruot­sa­lais­ten Jr 61:n Tien­haa­ras­sa te­kemät san­ka­ri­teot tun­nus­te­taan, mut­ta sitä ei juu­ri­kaan ole pai­no­tet­tu, että ryk­ment­ti oli tyys­tin ruot­sin­kie­li­nen, vaik­ka se oli alis­tet­tu maan nuo­rim­pa­na evers­ti­na tu­tuk­si tul­leel­le suo­men­kie­li­sel­le Al­po Mart­ti­sel­le.
Ta­ri­nan san­ka­ri on myö­hem­min tie­de­mie­hen uran mm. Kaf­kan tun­ti­ja­na Tuk­hol­mas­sa luo­nut luut­nant­ti Har­ry Järv, Lau­ri Tör­nin ve­roi­nen kau­ko­par­tio­mies.
D­ra­ma­tur­gia ja dia­lo­gi tun­tu­vat kan­keil­ta, mut­ta do­ku­men­ti­no­mai­suu­den, ai­to­jen ti­lan­ne­ku­vien ja ve­te­raa­nien käyttö tuo­vat mu­kaan lisäar­voa. Myös se on poik­keuk­sel­lis­ta, että kai­kil­la hah­moil­la on oi­kea esi­ku­van­sa.

Kuva & ääni

Laadukas kuva luo oikeaa tunnelmaa haaleilla väreillä, mutta muutama häiriö laskee pisteitä. Tyylikkäästi työstetty ääniraita.

Ekstrat

Ekstroissa veteraani Harry Järvin 10 min. haastattelu, 22 min. dokumentti, faktaruutuja, still-kuvia, traileri ja tv-mainoksia. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy