Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

The Code

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 210847EAN: 6438137052809

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Mi­mi Le­de­rin me­huk­kaas­ti oh­jaa­ma mes­ta­ri­var­kai­den keik­ka­ku­vaus ku­mar­taa haus­kal­la ta­val­la heist-­la­ji­tyy­pin klas­si­sil­le elo­ku­vil­le, mut­ta jak­saa sa­mal­la ke­hittää uu­sia ja pir­teitä ta­po­ja ku­va­ta poik­keu­syk­silöitä toi­mis­saan.

Mi­mi Le­de­rin me­huk­kaas­ti oh­jaa­ma mes­ta­ri­var­kai­den keik­ka­ku­vaus ku­mar­taa haus­kal­la ta­val­la heist-la­ji­tyy­pin klas­si­sil­le elo­ku­vil­le (Top­ka­pi, Ri­fi­fi), mut­ta jak­saa sa­mal­la ke­hittää uu­sia ja pir­teitä ta­po­ja ku­va­ta poik­keu­syk­silöitä (Mor­gan Free­man, An­to­nio Ban­de­ras) toi­mis­saan. Kli­seitä­kin ta­pail­laan, kun keik­kaa pitää suun­ni­tel­la, ja kon­ka­ri­po­lii­si (Ro­bert Fors­ter) hen­gittää nis­kaan.
Pa­ras­ta elo­ku­vas­sa on se, et­tei se ole mi­tenkään toi­min­ta­pai­not­tei­nen, vaik­ka alun met­ro­koh­taus toi­mii räväkäs­ti. Tun­nel­ma on kuin Wil­liam Fried­ki­nin Ko­vaot­tei­sis­sa mie­hissä, ja psy­ko­lo­gia ja rap­sa­kat hui­jauk­set ovat pääo­sis­sa.
O­man suo­lan­sa an­taa se, että koh­tee­na on Ro­ma­nov-ja­lo­ki­vi­lii­ke New Yor­kis­sa ja le­gen­daa­ri­set val­lan­ku­mous­vuon­na ka­don­neet Fa­bergé-mu­nat. Taus­tal­la elää kau­pun­gin Pik­ku-Venäjä. Kult­tuu­rin­tun­te­mus nou­see ta­val­lis­ta kor­keam­mal­le.
Ikävä kyllä te­kijät eivät ole näh­neet Ar­vo Tuo­mi­sen hie­noa tv-do­ku­ment­tia, jo­ka pal­jas­ti mu­nat suo­ma­lais­ten kä­si­työläis­ten te­ke­mik­si. Suo­mes­sa­han pie­ta­ri­lais­ten hul­lu­ja ti­lauk­sia ei juu­ri ar­vos­tet­tu, sillä niitä pi­det­tiin maut­to­ma­na kitsc­hinä. Nyt niistä ai­na­kin tämän elo­ku­van mu­kaan mak­se­taan 20 mil­joo­naa dol­la­ria kap­pa­le. Se jos jo­ku on mau­ton­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas ja tarkka kuva eksyy halo-värinän syntiin vain alkujakson pilvenpiirtäjäpanoroinneissa. Laadukas ääniraita. Ekstroissa 8 min. haastatteluja, traileri ja 20 min. kuvauspaikkanauhoituksia. Väärä kesto takakannessa. (PS)
14/09/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy