Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Guard

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706130598961

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Kuvat

Brendan Gleeson on teräväkielinen jepari Irlannin aroilla
Brendan Gleeson on teräväkielinen jepari Irlannin aroilla
Don Cheadle on suuren maailman FBI-agentti, joka saapuu ottamaan operaation ohjat pikkukylän koppalakeilta
Don Cheadle on suuren maailman FBI-agentti, joka saapuu ottamaan operaation ohjat pikkukylän koppalakeilta
Koolla ei ole väliä, kunhan tasapaino säilyy
Koolla ei ole väliä, kunhan tasapaino säilyy
Konnat rivissä
Konnat rivissä

Elokuva

"O­len ir­lan­ti­lai­nen, ra­sis­mi on osa kult­tuu­ria­ni." Bren­dan Glee­son on vei­ja­ri­mai­sen rap­piol­li­nen irk­ku­je­pa­ri, jo­ka on par­tio­vuo­ros­sa kun fi­lo­so­foi­vat kon­nat päättävät tuo­da huu­me­bis­nek­sensä Ir­lan­nin maa­seu­dul­le.

"O­len ir­lan­ti­lai­nen, ra­sis­mi on osa kult­tuu­ria­ni." Bren­dan Glee­son on vei­ja­ri­mai­sen rap­piol­li­nen irk­ku­je­pa­ri, jo­ka on par­tio­vuo­ros­sa kun fi­lo­so­foi­vat kon­nat päättävät tuo­da huu­me­bis­nek­sensä Ir­lan­nin maa­seu­dul­le. Ihail­ta­van ren­non elämä­na­sen­teen ja si­val­ta­van huu­mo­rin­ta­jun omaa­va hep­pu on mak­sul­li­siin nai­siin me­nevänä ja huu­mei­ta­kin sa­tun­nai­ses­ti pop­si­va­na per­soo­na­na ker­ras­saan hur­maa­va tut­ta­vuus — hio­ma­ton ti­mant­ti, jos sel­lais­ta kos­kaan on ol­lut. Ja Glee­son vetää roo­lin täy­del­li­ses­ti.
Ta­ri­na jää tässä täy­sin hen­ga­rin ta­sol­le, mut­ta hah­mot ovat hil­peitä ja mo­neen suun­taan ket­tui­le­va läppä ai­van her­vo­ton­ta kuun­nel­ta­vaa. Pil­ke silmä­kul­mas­sa, mut­ta muu­toin tiu­kal­la po­ke­ri­naa­mal­la tar­joil­tu huu­mo­ri ir­vai­lee an­siok­kaas­ti kai­kel­le vie­raal­le dub­li­ni­lai­sis­ta, MI5:­teen ja vir­ka-a­pua tar­joa­maan tul­lei­siin FBI-mie­hiin, mut­ta ei suh­tau­du tur­han tär­keäs­ti läpän heittäjään it­seensäkään. Oi­val­ta­va huu­mo­ri ir­rot­taa nau­ru­ja gen­ren va­kio­ku­vas­tos­ta (pa­ras osu­ma on kes­kus­te­lu lah­jus­ra­ho­jen täy­simääräi­syy­destä), sta­din ja lan­den vas­tak­kai­na­set­te­lus­ta ja pää­hen­kilön il­ki­ku­ri­ses­ta ole­muk­ses­ta. Kan­ta­vam­pi ta­ri­na oli­si pai­kal­laan, mut­ta nyt juo­ni ei ai­na­kaan tu­le läpän tiel­le ja sal­do on tälläi­senään­kin eri­no­mai­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on terävä, ilmeikäs ja yksityiskohtainen vaikka monin paikoin jälki jääkin varsin harmaaksi referenssitasoon nähden. Äänipuolella musiikkiraita tapailee hienosti enniomorriconemaista länkkärifiilistä. Häviötön DTS-HD Master Audio on levyn toissijainen raita. Ekstroissa making of (19 min.), poistettuja kohtauksia (24 min.), mokia (3 min.) ja lyhytelokuva elokuvan hengessä (11 min.). (IJ)
03/05/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy