Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Ghost in the Shell

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2017Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112739041

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mu­kaan­sa­tem­paa­va sci­fi-­kark­ki nais­puo­li­ses­ta ro­bo­co­pis­ta, jo­ka tai­taa dek­ka­roin­nin ky­ber­tu­le­vai­suu­des­sa.

Mu­kaan­sa­tem­paa­va sci­fi-kark­ki nais­puo­li­ses­ta ro­bo­co­pis­ta (S­car­lett Jo­hans­son), jo­ka tai­taa dek­ka­roin­nin ky­ber­tu­le­vai­suu­des­sa.
Ja­pa­ni­lai­seen man­ga-sar­ja­ku­vaan poh­jau­tu­va toi­min­tajännä­ri luis­kah­ti lip­pu­luu­kul­la flo­pik­si, mut­ta elo­ku­van reip­paas­ta ge­nee­ri­syy­destä huo­li­mat­ta ky­se tun­tuu ole­van ver­rat­tain elin­voi­mai­ses­ta gen­re-viih­teestä. Ker­ron­nan vie­te­ri on to­ki ve­det­ty huo­mat­ta­van löysäl­le, jo­ten vir­keäk­si tätä ei pää­se kut­su­maan, mut­ta seik­kai­lun sie­lu toi­mii kui­ten­kin riittävän ve­toa­vas­ti.
E­lo­ku­vil­ta Mat­rix ja Bla­de Run­ner pal­jon lai­naa­va viih­dy­ke on­nis­tuu lo­pul­ta vain vai­voin rai­vaa­maan it­sel­leen re­vii­rin gen­ren merk­ki­teos­ten lo­maan. Elo­ku­vaa on ai­heel­li­ses­ti kri­ti­soi­tu ja­pa­ni­lais­ten hah­mo­jen mie­hittä­mi­sestä ul­ko­mai­sil­la näyt­te­lijöillä. Tu­lok­se­na on­kin eri­koi­nen miks­tuu­ra New Yor­kia ja To­kio­ta, jo­ka toi­mii tu­le­vai­suu­den se­koi­tus­kat­ti­la­na, mut­ta oli­si voi­nut toi­mia is­keväm­min au­tent­ti­sem­mal­la ot­teel­la. Scar­lett Jo­hans­so­nin suo­ri­tus­ta pääo­sas­sa on ke­hut­tu, mut­ta tällä ker­taa on vai­kea vält­tyä aja­tuk­sel­ta, että mo­ni muu­kin näyt­te­lijä oli­si pys­ty­nyt sa­maan — ja ehkä vielä pa­rem­paan.
E­lo­ku­van il­me on asial­li­sen va­ka­va, mut­ta myös yk­sittäis­ten hölmöi­ly­jen vir­ta on ta­sai­nen — ku­ka esi­mer­kik­si an­tai­si kuu­lus­tel­ta­val­le mah­dol­li­suu­den hirttää it­sensä?

Kuva & ääni

Hallittu ja vakaa 4K-kuva näyttää komealta HD-kuvalta, mutta tukahdutetun jäsentynyttä väritoistoa lukuun ottamatta esillä ei ole merkkejä varsinaisesta 4K-loistosta. Peräti 5K:na kuvattu elokuva on viimeistelty ja masteroitu 2K-tasossa, joten kyse ei myöskään ole aidosta 4K:sta. Tällä kertaa myös HDR-väritoisto jää latteaksi, mutta oletettavasti taiteellisista syistä sillä anti on kuristetusta luonteestaan huolimatta vivahteikasta. Utuinen ääniraita luo ajattoman dekkarin tunnelmaa, jossa yhdistyy scifi ja film noir bladerunnermaisesti taitettuna.

Ekstrat

Itse 4K-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio omalta levyltään. HD-levyllä lisukkeina making of (30min.) ja kaksi koostetta (22 min.). Olemme arvioineet HD-version oppaassa erikseen. (IJ)
09/05/2018

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy