Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

E.T. - the Extra-Terrestrial

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1982Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

K­las­sik­koe­lo­ku­van merk­ki­jul­kai­sun jak­saa pyö­rittää lä­pi ai­na­kin ker­ran pa­ris­sa vuo­des­sa näin jou­lun al­la.

K­las­sik­koe­lo­ku­van merk­ki­jul­kai­sun jak­saa pyö­rittää lä­pi ai­na­kin ker­ran pa­ris­sa vuo­des­sa näin jou­lun al­la.
Ve­toa­va, sa­tu­mai­nen ker­to­mus ja nyt myös en­tistä ehom­pi kuo­si. Dub­bauk­ses­ta voi ol­la mon­taa mieltä, mut­ta epäe­dul­li­nen al­kua­se­tel­ma huo­mioi­den it­se käännös tun­tuu kui­ten­kin on­nis­tu­neel­ta.

Kuva

Ikä antaa oman leimansa kuvan terävyyteen, mutta käytännössä laatu on vahvan kiitettävän arvoinen. Kuva on tarkka ja luonnollinen myös tummissa metsäkohtauksissa, joissa sumu ja valonkajo toistuvat hienosti. Lievä kohina on vaivoin havaittavaa, sen sijaan ääriviivojen värinä on selkeää ja toistuvaa.

Ääni

Dynaaminen ja eloisa ääniraita on masteroitu taidolla ja se tuokin sadun maailman onnistuneesti kotikatsomoon. Tilatehosteita on sovellettu harkiten, ja etenkin alkukohtaus sekä kohtaus maissipellossa ovat vaikuttavia. Dialogi toistuu tarkasti ja John Williamsin ponnekas musiikki soi ihailtavan puhtaasti. Keskimäärin äänimaailma on varsin etupainoinen, vaikka esimerkiksi dialogia olisi voitu muutamaan otteeseen jakaa myös pääkanaviin. Sekä suomeksi dubattu että alkuperäinen raita ovat DD5.1EX, jälkimmäinen saatavissa myös DTS ES:nä.

Ekstrat

Ekstralevyllä mm. antoisa retrospektiivi elokuvan syntyyn (50 min.), tuntemuksia jälleentapaamisesta (18 min.), ehostamaton traileri, nettilinkki, kuvagalleria ja vaatimattomat dokumentit musiikista (10 min.) ja 20-vuotisversion ensi-illasta (18 min.). Lisäksi elokuvalevyllä kuriositeettinä uuden version ensi-illasta nauhoitettu DD5.1-ääniraita, jolla Williams johtaa orkesteria sekä Spielbergin intro (2 min.). (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy