Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

8 1/2

Otto e mezzo 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1963Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: CinemaMondo-PanVisioKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital Mono
VET: 66600EAN: 6416335177258

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (CinemaMondo-PanVisio) ellei toisin mainita.

Elokuva

”E­lo­ku­vis­sa­ni ta­pah­tuu kai­ken­lais­ta”.

”E­lo­ku­vis­sa­ni ta­pah­tuu kai­ken­lais­ta”. Mes­ta­rioh­jaa­ja Gui­do An­sel­mi (oh­jaa­ja Fel­li­nin al­te­re­go­na Mar­cel­lo Mast­roian­ni) pyö­ris­ke­lee luo­vuusb­lok­kin­sa ja mo­nien nais­ten­sa (C­lau­dia Car­di­na­le, Anouk Ai­mee, Sand­ra Mi­lo, kau­hu­ku­nin­ga­tar Bar­ba­ra Stee­le) kou­ris­sa.
Fel­li­ni vi­ha­si elo­ku­via, jot­ka ovat ”­to­del­li­suu­den” or­juut­ta­mia, jo­ten unet, muis­tot, ku­vi­tel­mat ja lo­pul­ta it­se to­del­li­suus se­koit­tu­vat. Ylei­ses­ti Fel­li­nin par­haa­na elo­ku­va­na pi­det­ty 8 ½ sisältää oh­jaa­jan pe­rus­tee­mat: lap­suus­muis­tot, mie­hen on­gel­mat, alis­te­tut ja ylis­te­tyt nai­set, ka­to­li­sen kir­kon nai­viu­den sekä tie­tys­ti sir­kus­mai­set hah­mot.
Vah­vas­ti sym­bo­li­nen, usein lai­nat­tu elo­ku­va ei ehkä ole help­po ta­paus, mut­ta se ei missään vai­hees­sa pitkäs­tytä, ta­ju­si kaik­kia vi­vah­tei­ta tai ei. Tai­de-e­lo­ku­va ei juu­ri mil­loin­kaan ole ol­lut yhtä haus­ka, läm­min ja in­hi­mil­li­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Mustavalkokuva (anamorfinen 1.84:1) on restauroitu näyttäväksi. Versio piirtyy tarkemmin kuin Criterionin levyllä eikä ole sävyiltään yhtä tumma. Seinäpinnat elävät aliasing-virheenä molemmissa. Kerrosstoppi katkaisee muuten selkeän monoraidan tökerösti. Ekstroihin on tallennettu 51 min. dokumentti ja traileri. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy