Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Doubt - epäilys

Doupt 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 208254EAN: 8717418193409

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Näy­telmä­taus­tan­sa ele­gan­tis­ti peittävä Doubt ker­too 1960-­lu­ku­lai­ses­ta ka­to­li­ses­ta kou­lus­ta, jon­ka vas­ta­poo­lei­na kyräi­levät työ­lei­rin ka­poa muis­tut­ta­va si­sar Aloy­sius ja ai­kan­sa li­be­raa­lien aat­tei­den in­nos­tut­ta­ma pas­to­ri Flynn.

Näy­telmä­taus­tan­sa ele­gan­tis­ti peittävä Doubt ker­too 1960-lu­ku­lai­ses­ta ka­to­li­ses­ta kou­lus­ta, jon­ka vas­ta­poo­lei­na kyräi­levät työ­lei­rin ka­poa muis­tut­ta­va si­sar Aloy­sius (mai­nio Me­ryl St­reep) ja ai­kan­sa li­be­raa­lien aat­tei­den in­nos­tut­ta­ma pas­to­ri Flynn (P­hilp Sey­mour Hoff­man).
Via­ton nuo­ri nun­na al­kaa epäillä isän käyttävän kuo­ri­poi­kaa hyväk­seen. Poi­ka on kou­lun en­simmäi­nen mus­ta op­pi­las.
E­lo­ku­va kan­nat­taa kat­soa lu­ke­mat­ta ar­vioi­ta en­sin, sillä il­man spoi­le­rei­ta­kin on hyvä säi­lyttää her­meet­ti­sen tietämätön olo­ti­la.
Ta­ri­nan ne­rok­kuus on siinä, että kat­so­ja voi pei­la­ta omaa aja­tus­maail­maan­sa miet­tiessään, on­ko pää­hen­kilö paa­tu­ma­ton pe­do­fi­li vai pyy­teetön sie­lun­pai­men. Päästään in­hi­mil­lis­ten aja­tus­ten myl­ler­ryk­siin. Ku­ka­pa ha­luai­si ol­la naii­vi idea­lis­ti tai su­vait­se­mat­to­muu­den pe­ri­ku­va.
Ar­jen on­gel­mien syistä saa­ti kor­keam­mas­ta voi­mas­ta ei voi kos­kaan ol­la var­ma. To­dis­tei­ta tar­vi­taan, mut­ta niitä har­voin saa­daan. Tästä tu­lee elo­ku­van ni­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja kamaridraamaksi yllättävän dynaaminen ja dramaattinen ääniraita. Väärä NTSC-aika takakannessa. Ekstroissa 42 min. dokumentit ja kommenttiraita. (PS)
29/06/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy