Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Paluu tulevaisuuteen

Back to the Future 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1985Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital
DTS5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 93052  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ykkö­so­sa on jäl­jit­te­lemättömän lois­ta­va ai­ka­seik­kai­lu, jon­ka poi­ka­mai­nen huu­mo­ri ja vil­pitön seik­kai­lu­hen­ki ve­toa­vat hämmäs­tyttävän hy­vin vielä 17 vuot­ta en­si-il­lan jäl­keen.

Ykkö­so­sa on jäl­jit­te­lemättömän lois­ta­va ai­ka­seik­kai­lu, jon­ka poi­ka­mai­nen huu­mo­ri ja vil­pitön seik­kai­lu­hen­ki ve­toa­vat hämmäs­tyttävän hy­vin vielä 17 vuot­ta en­si-il­lan jäl­keen. Sa­maa ei voi sa­noa mo­nes­ta­kaan muus­ta gen­ren elo­ku­vas­ta. Tri­lo­gias­ta tämä on ai­noa jo­ka toi­mii myös it­senäi­senä elo­ku­va­na, jol­lai­sek­si se alun­pe­rin suun­ni­tel­tiin­kin. Myös De­Lo­rean näyttää ai­ka­rau­ta­na hyvältä, vaik­ka to­sielämässä mel­ko traa­gi­nen flop­pi oli­kin.

Kuva & ääni

Kuva on katsomiskelpoisen hyvä, mutta odotuksiin nähden luvattoman rauhaton. Puhtaat ruudut ovat harvassa, sillä kohina on jatkuvaa ja värinä ajoittain jopa häiritsevää. Dolbyn ohella myös DTS-raita - molemmat hyviä, mutta hieman kireitä. Etukanavien yhteispeli toimii, mutta syvyyssuunnassa suunnattuja ääniefektejä ei juurikaan lopun helikopterikierron lisäksi kuulla. Parhaiten työllistettynä takakanavat ovat tanssiaisissa, mutta muutoin sisältö rajoittuu pitkälti yksittäisiin sihahduksiin ja räsähdyksiin.

Ekstrat

Runsaissa ekstroissa mm. ohjaajan ja tuottaja/käsikirjoittaja Bob Galen haastattelusta koottu valaiseva kommenttiraita, poistettuja ja pieleen menneitä otoksia (9+3min.), viihdyttävä englanninkielinen triviatekstitys, kuvagallerioita, teaseri ja kaksi osittain päällekkäistä making of -dokumenttia (31 min.). (IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy