Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

X-Men

Ryhmä X 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2000Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTSDHMA5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705077

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ryhmä X:n en­simmäi­nen yh­tei­nen seik­kai­lu si­vut­taa tren­dikkäi­den syn­ty­ta­ri­noi­den su­den­kuo­pat ja sin­gah­taa suin päin tyy­li­puh­taan su­per­san­ka­ri­seik­kai­lun pau­loi­hin.

Ryhmä X:n en­simmäi­nen yh­tei­nen seik­kai­lu si­vut­taa tren­dikkäi­den syn­ty­ta­ri­noi­den su­den­kuo­pat ja sin­gah­taa suin päin tyy­li­puh­taan su­per­san­ka­ri­seik­kai­lun pau­loi­hin. Mag­ne­ton syn­ty­vai­hei­ta nähdään yh­den te­hok­kaan al­ku­koh­tauk­sen ver­ran ja sekä Wol­ve­ri­nen että Ro­guen al­kuas­ke­lia va­lais­taan kah­del­la no­pel­la ta­kau­mal­la. Muut hah­mot saa­vat tyy­tyvä si­vu­huo­mau­tuk­siin, ja hyvä näin. Pitkä­ve­tei­sen al­ku­soi­ton si­jaan ker­ron­nan pai­no on vah­vas­ti tässä het­kessä ja ta­pah­tu­mat saa­vat näin lentävän lähdön.
Pitkään suun­nit­te­lupöydällä pyö­ri­nee­seen elo­ku­vaan so­vi­tet­tiin mo­nia Hol­lywoo­din ykkös­ni­miä Ja­mes Ca­me­ro­nis­ta Ro­bert Rod­ri­quet­ziin en­nen kuin "U­sual Sus­pects" elo­ku­val­laan mai­nee­seen pon­nah­ta­nut Bryan Sin­ger suos­tui tart­tu­maan tehtävään. Ny­kyään erot­ta­mat­to­mas­ti Wol­ve­ri­nek­si miel­let­ty Hugh Jack­man oli hän­kin myöhäi­nen va­lin­ta roo­liin ku­vaus­ten jo alet­tua. Ehkä tämän et­sik­koa­jan tar­joa­mat mah­dol­li­suu­det lu­kuis­ten kä­si­kir­joi­tus­ver­sioi­den hio­mi­seen oli­vat hyvästä, sillä lop­pu­tu­los on fan­tas­ti­nen, mut­ta sa­mal­la us­kot­ta­vas­ti to­sielämän syrjään tar­rau­tu­va seik­kai­lu, jo­ka aset­taa mu­tan­tit yh­teis­kun­nan hyl­kiöik­si ja ra­di­kaa­lien va­lin­to­jen eteen.

Kuva & ääni

Kiitettävän tasokas kuva on filmimäinen ja luontevan jäsentynyt. Mielikuvituksekkaat miljööt ja efektit toistuvat komeasti, mutta aivan kirkkaimmasta teräväpiirtokuvasta ei ole kyse. Häviöttömään muotoon päivitetty ääniraita ottaa kaiken irti fantastisista tehosteista ja on kaikkea mitä odottaa sopii.

Ekstrat

Elokuvaan nivotuissa ekstroissa ohjaajan ja Brin Peckin kommenttiraita, poistettua ja/tai pidennettyä kohtauksia ja making of-henkisiä klippejä. Raitojen välillä liikkumista helpottaa valinnainen ruudun alareunassa näkyvä palkki, joka kertoo tekstimuodossa mitä milläkin raidalla kulloinkin tapahtuu. Lisäksi mukana on hajanainen making of -kooste (22 min.), ohjaajan haastattelu (6 min.), kuvagalleria, tv-spotteja, muiden X-men elokuvien trailereita, näytteitä esianimoinneista ja soundtrackin mainos. Yhdellä levyllä. Elokuva on julkaistu osana "X-Men and the Wolverine: Adamantium Collection" -boksia, jonka elokuvat arvostelemme oppaassa erillisinä. (IJ)
08/12/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy