Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Oblivion

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937305

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Duunarin keikkakämppä
Duunarin keikkakämppä
Morgan Freeman
Morgan Freeman

Elokuva

Tom Crui­se on pos­ta­po­ka­lyp­ti­sen maa­pal­lon talk­ka­ri, jon­ka tehtävänä on pitää pum­put pyö­rimässä mui­den la­ji­to­ve­rei­den­sa jo ki­pittäessä koh­ti Sa­tur­nuk­sen kuu­ta.

Tom Crui­se on pos­ta­po­ka­lyp­ti­sen maa­pal­lon talk­ka­ri, jon­ka tehtävänä on pitää pum­put pyö­rimässä mui­den la­ji­to­ve­rei­den­sa jo ki­pittäessä koh­ti Sa­tur­nuk­sen kuu­ta. Pil­vien ylä­puo­li­ses­sa la­si­lin­nas­saan ma­jai­le­va huol­to­mies kiertää au­tioi­tu­nei­ta man­tu­ja huol­ta­mas­sa ha­jon­nei­ta luo­tai­mia, mut­ta mie­hen unis­sa ky­tee epäi­lys hä­nel­le syö­te­tyn maail­man­kat­so­muk­sen säröistä.
C­rui­sen va­kaal­la kä­dellä vetämä sci­fi-pläjäys on ris­ti­rii­tai­nen ko­ke­mus. Elo­ku­van al­ku­puo­lis­ko on hui­kea pu­lah­dus fan­tas­ti­sen ih­meel­li­seen, mut­ta us­kot­ta­vaan maail­maan, jon­ka säröt ra­koi­le­vat lu­paa­vas­ti ja tois­maal­li­set vis­tat up­poa­vat lu­jaa. Al­ku on jo­pa vii­den täh­den luok­kaa. Puo­livä­liin as­ti me­no mais­tuu­kin upeas­ti, mut­ta sit­ten kä­si­kir­joit­ta­ja vetää am­mees­ta tul­pan ir­ti ja il­ma­va oo­pe­ra muut­tuu kli­sei­den täyttämäk­si sci­fik­si, jos­ta on tun­nis­tet­ta­vis­sa Wall-e:n, Mat­ri­xin, Ava­ruus­seik­kai­lu 2001:n ja lu­ke­mat­to­man muun tu­le­vai­suu­den luo­taa­jan vai­kut­tei­ta. Tämä rap­pio on har­mi, sillä en­simmäi­nen tun­ti on var­sin kou­kut­ta­vaa tois­maal­lis­ta oo­pe­raa, jos­sa yk­sinäi­nen kor­pi­so­tu­ri kol­kut­te­lee hä­nel­le syö­te­tyn pa­junköy­den ra­jo­ja mauk­kaas­ti ja us­kot­ta­vas­ti. Alun herättä­mien odo­tus­ten tämä on kar­vas pil­le­ri pur­ta­vak­si.
Mut­ta kuin­ka huo­no voi ol­la elo­ku­va, jon­ka kat­soo mie­lellään nyt jo kol­mat­ta ker­taa? Nyt kun kli­seitä osaa odot­taa on vai­kea ol­la ihai­le­mat­ta kuin­ka ele­gan­tis­ti elo­ku­va niitä pyö­rit­te­lee. Elo­ku­va ei ole täy­sin ori­gi­naa­li, mut­ta se on kou­kut­ta­van tuo­re yh­dis­telmä ja hiot­tu esi­tys. Pa­la­set ovat hy­viä, ku­ten uni­kap­se­lin törmäyk­sen ympä­ril­le ra­ken­net­tu koh­taus osoit­taa, ja jos kli­seistä pää­see yli nou­see ko­ko­nai­suus­kin ta­va­no­mai­sen pu­ru­ku­min ylä­puo­lel­le. Elo­ku­va pe­rus­tuu oh­jaa­jan omaan tois­tai­sek­si il­mei­ses­ti jul­kai­se­mat­to­maan sar­ja­ku­vaan.

Kuva & ääni

Upea kuva näyttää nyt kotiteatterissa jopa paremmalta kuin aikonaan teatterissa. Vaatetuksen tikit ovat terävät, laitteiden pinta ja liitokset yhteensointuvia kuin Applen mainoskuvissa konsanaan ja kaikki on viimeistä piirtoa myöten luontevaa. Täydellisestä kuvasta saa virheitä etsiä, sillä jälki on kauttaaltaan vakaan ongelmatonta. Ääniraita on M83:n musiikkin siivittämänä niin ikään täydellistä scifiä. Tekstitys hukkaa muutaman detaljin turhan paljon, mutta ongelmaksi asti tästä ei ole.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaaja/käsikirjoittaja Kosinskin ja Cruisen kommenttiraita, moniosainen making of (48 min.), poistettuja kohtauksia (4 min.) ja M83:n musiikkiraita koko elokuvalle. Lupsakka kommenttiraita jää hieman referoivaksi, mutta making of sen sijaan on rautainen katsaus tarinan syntyyn, kuvauksiin Islannin jylhässä luonnossa, kuplalennokin suunnitteluun, stuntteihin, tietokonetehosteisiin, musiikkiin ja kaikkeen muuhunkin elokuvan tekemiseen liittyvään. (IJ)
03/09/2013

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy