Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Oblivion

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937305

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Tom Cruise ja Angry Birds Star Warsista tipahtanut lentodroidi.
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Olga Kurylenko ja Tom Cruise kiikaroivat Islantia Empire State Buildingin katolta
Duunarin keikkakämppä
Duunarin keikkakämppä
Morgan Freeman
Morgan Freeman

Elokuva

Tom Crui­se on pos­ta­po­ka­lyp­ti­sen maa­pal­lon talk­ka­ri, jon­ka tehtävänä on pitää pum­put pyö­rimässä mui­den la­ji­to­ve­rei­den­sa jo ki­pittäessä koh­ti Sa­tur­nuk­sen kuu­ta.

Tom Crui­se on pos­ta­po­ka­lyp­ti­sen maa­pal­lon talk­ka­ri, jon­ka tehtävänä on pitää pum­put pyö­rimässä mui­den la­ji­to­ve­rei­den­sa jo ki­pittäessä koh­ti Sa­tur­nuk­sen kuu­ta. Pil­vien ylä­puo­li­ses­sa la­si­lin­nas­saan ma­jai­le­va huol­to­mies kiertää au­tioi­tu­nei­ta man­tu­ja huol­ta­mas­sa ha­jon­nei­ta luo­tai­mia, mut­ta mie­hen unis­sa ky­tee epäi­lys hä­nel­le syö­te­tyn maail­man­kat­so­muk­sen säröistä.
C­rui­sen va­kaal­la kä­dellä vetämä sci­fi-pläjäys ty­pis­tyy lo­pul­ta ka­sak­si yli­pit­kiä su­van­to­ja, it­se­riit­tois­ta rä­si­kintää ja tie­to­ko­nei­den näytönsäästä­jinä omim­mil­laan ole­via pos­ta­po­ka­lyp­ti­sia mai­se­ma­ku­via — joi­ta to­sin säes­tetään pe­rin osu­vas­ti Van­ge­lik­sen mu­siik­kia muis­tut­ta­val­la ää­ni­rai­dal­la. Muut hah­mot lisäävät tähän kei­tok­seen vain vähän, vaik­ka Mor­gan Free­man pii­pah­taa mu­ka­na morp­heuk­se­na ja Ol­ga Ku­ry­len­ko on so­vi­tet­tu avai­mek­si mys­tee­riin.
Puo­livä­liin as­ti me­no mais­tuu, mut­ta sit­ten kä­si­kir­joit­ta­ja vetää am­mees­ta tul­pan ir­ti ja il­ma­va oo­pe­ra muut­tuu se­kun­das­ci­fik­si, jos­ta on tun­nis­tet­ta­vis­sa Wall-e:n, Mat­ri­xin, Ava­ruus­seik­kai­lu 2001:n ja lu­ke­mat­to­man muun tu­le­vai­suu­den luo­taa­jan vai­kut­tei­ta. Tämä rap­pio on har­mi, sillä en­simmäi­nen tun­ti on var­sin kou­kut­ta­vaa tois­maal­lis­ta oo­pe­raa, jos­sa yk­sinäi­nen kor­pi­so­tu­ri kol­kut­te­lee hä­nel­le syö­te­tyn pa­junköy­den ra­jo­ja mauk­kaas­ti ja ver­rat­tain us­kot­ta­vas­ti.
Au­dio­vi­suaa­li­ses­ti ener­gi­nen elo­ku­va kai­pai­si trim­maus­ta kes­toon­sa ja ehkäpä jon­kun sci­fin maest­ron sor­mea suo­ra­vii­vai­sen kä­si­kir­joi­tuk­sen­sa ehos­ta­mi­seen. Pa­la­set ovat sinällään hy­viä, ku­ten uni­kap­se­lin törmäyk­sen ympä­ril­le ra­ken­net­tu koh­taus osoit­taa, mut­ta ko­ko­nai­suus jää pu­ru­ku­min ta­sol­le. Elo­ku­va pe­rus­tuu oh­jaa­jan omaan tois­tai­sek­si il­mei­ses­ti jul­kai­se­mat­to­maan sar­ja­ku­vaan.

Kuva & ääni

Upea kuva näyttää nyt kotiteatterissa jopa paremmalta kuin aikonaan teatterissa. Vaatetuksen tikit ovat terävät, laitteiden pinta ja liitokset yhteensointuvia kuin Applen mainoskuvissa konsanaan ja kaikki on viimeistä piirtoa myöten luontevaa. Täydellisestä kuvasta saa virheitä etsiä, sillä jälki on kauttaaltaan vakaan ongelmatonta. Ääniraita on M83:n musiikkin siivittämänä niin ikään täydellistä scifiä. Tekstitys hukkaa muutaman detaljin turhan paljon, mutta ongelmaksi asti tästä ei ole.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaaja/käsikirjoittaja Kosinskin ja Cruisen kommenttiraita, moniosainen making of (48 min.), poistettuja kohtauksia (4 min.) ja M83:n musiikkiraita koko elokuvalle. Lupsakka kommenttiraita jää hieman referoivaksi, mutta making of sen sijaan on rautainen katsaus tarinan syntyyn, kuvauksiin Islannin jylhässä luonnossa, kuplalennokin suunnitteluun, stuntteihin, tietokonetehosteisiin, musiikkiin ja kaikkeen muuhunkin elokuvan tekemiseen liittyvään. (IJ)
03/09/2013

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy