Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Barton Fink

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.66*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 97536EAN: 6416548547718

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Coe­nin elo­ku­van­te­kijä­vel­jek­set oli­vat 1990-­lu­vun alus­sa jo va­kiin­nut­ta­mas­sa omi­tuis­ta ase­maan Hol­lywoo­dis­sa.

Coe­nin elo­ku­van­te­kijä­vel­jek­set oli­vat 1990-lu­vun alus­sa jo va­kiin­nut­ta­mas­sa omi­tuis­ta ase­maan Hol­lywoo­dis­sa. Bar­ton Fink il­mes­tyi, kun he pi­tivät tois­taa jal­kaa in­de­pen­dent-o­sas­tol­la ja toi­sel­la ta­pai­li­vat iso­ja bud­jet­te­ja.
Bar­ton Fink ei ehkä ole kestä­nyt ai­kaa yhtä hy­vin kuin esi­koi­nen Blood Simp­le tai edeltäjänsä Mil­ler’s Cros­sing. Edel­leen se kui­ten­kin puo­lus­taa paik­kaan­sa kat­so­jas­ta riip­puen kaf­ka­mai­se­na vie­raan­tu­mis­ta­ri­na­na, Hol­lywood-pa­ro­dia­na, hal­lu­si­na­to­ri­se­na sai­raus­ker­to­muk­se­na tai ma­kaa­be­ri­na ko­me­dia­na.
Fink (John Tor­tur­ro) läh­tee Broa­dway-hit­tinsä jäl­keen vas­ta­ha­koi­ses­ti kä­si­kir­joit­ta­jak­si Hol­lywoo­diin. In­tel­lek­tuel­lil­le is­ketään kaik­kea muu­ta osu­va tehtävä kir­joit­taa jo mykkä­fil­mien ai­ka­na to­si­mie­hen esi­ku­vak­si nous­seel­le Wal­la­ce Bee­ryl­le pai­nie­lo­ku­va.
Mies al­kaa seo­ta ja har­hat muut­ta­vat to­del­li­suut­ta. Hul­lu fil­mi­po­mo, juop­po iko­ni­kir­jai­li­ja, sa­la­peräi­nen naa­pu­ri­huo­neen myyn­ti­mies (John Good­man) ja va­lo­ku­van ran­ta­tyttö se­koit­ta­vat pää­hen­kilön pa­kan niin, et­tei siitä sai­si hyvää kättä edes kort­ti­hui­ja­ri. Coe­nin elo­ku­vis­ta tässä on eni­ten vi­vah­tei­ta toi­sen uniennä­kijän, Da­vid Lync­hin, vi­ri­tyk­siin. Pi­rul­lis­ta on se, että Coe­nit eivät vedä niin pal­jon yli, että kat­so­ja pää­si­si hel­pol­la miet­tiessään, mistä oi­kein on ky­se.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Ekstroissa kuvagalleria, traileri, triviaruutuja, biografiat ja filmografiat. (PS)
17/11/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy