Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Täydellinen sotilas

Universal Soldier 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1992Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 98047EAN: 5050582940602

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tyy­li­puh­das tie­teis­toi­min­tapätkä kah­des­ta Viet­na­min so­das­sa kuol­lees­ta sol­tus­ta, jot­ka herä­tetään hen­kiin ste­roi­di­pum­pat­tui­na su­per­so­ti­lai­na.

Tyy­li­puh­das tie­teis­toi­min­tapätkä kah­des­ta Viet­na­min so­das­sa kuol­lees­ta sol­tus­ta (Jean-C­lau­de Van Dam­me ja Dolph Lundg­ren), jot­ka herä­tetään hen­kiin ste­roi­di­pum­pat­tui­na su­per­so­ti­lai­na. Ra­jal­li­ses­ta bud­je­tis­ta huo­li­mat­ta ky­seessä on var­sin viih­dyttävä ja haus­ka Hol­lywood-purk­ka, jo­ka rul­laa kit­kat­ta tut­tu­ja pol­ku­ja pit­kin. Pääo­sin an­ti koos­tuu suo­ra­vii­vai­ses­ta mäis­kinnästä ja sen odo­tuk­ses­ta, mut­ta eten­kin Hoo­ve­rin pa­dol­le si­joit­tu­vas­sa osios­sa on ki­vas­ti Ro­bo­cop-hen­kistä tun­nel­maa.

Kuva

Erinomainen kuva näyttää kymmenen vuotta ikäistään nuoremmalta, mutta silti mukana on riittävästi pientä roskaa ja lievää rakeisuutta lieventämässä pelkoja ylenpalttisesta kohinanvaimennuksesta. Jälki on kauttaaltaan ilahduttavan vakaata, erottelevaa ja väristoistoaan myöten levollista - seikka, jonka kääntöpuoli on, että Van Damme näyttää tässä mahdottoman nuorelta koulupojalta. Jokunen otos siellä täällä jää toki hivenen huntumaiseksi, mutta valtaosin jälki on mainiota.

Ääni

Yllättäen ääniraita on menettänyt tilakanavansa ja on nyt stereomuotoinen DTS-HD Master Audio. Jäljelle jääneet kanavat hoitavat tehtävänsä hyvin, mutta silti valinta on poikkeuksellinen. Alunperin elokuva tehtiin nelikanavaisena Dolby Stereona, jota kotiteatteripuolella vastasi Dolby Surround tai oikeastaan Dolby Pro Logic. Muualla maailmalla tämä on julkaistu 5.1-kanavaisena, mutta huhuista päätellen kuvaltaan rankemmin prosessoituna versiona.

Ekstrat

Ekstroista löytyy täysi kattaus aiemmalta Special Edition DVD:ltä tuttuja lisukkeita vaikka kansi ei näin lupaakaan. Ekstrojen helmi on hyvä retrospektiivinen kommenttiraita, jolla kuullaan ohjaaja Roland Emmerichiä ja tuottaja Dean Devliniä, sekä väliin leikattuna myös Van Dammea ja Lundgrenia. Lisäksi mukana on hyvä rehellinen kooste elokuvan teosta (19 min.), mielenkiintoinen haastattelukooste uriensa alkuaikoja muistelevista päätähdistä (14 min.), yllättävä vaihtoehtoloppu (13 min.) ja traileri. (IJ)
27/01/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy