Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Geostorm - 3D

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2017Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112741877

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Pök­kelö, mut­ta puit­teil­taan mui­kea ka­tast­ro­fijännä­ri maa­pal­lon pe­las­ta­nees­ta su­per­sa­tel­liit­tijär­jes­telmästä, jo­ka tun­tuu nyt kään­ty­neen ih­mis­kun­taa vas­taan.

Pök­kelö, mut­ta puit­teil­taan mui­kea ka­tast­ro­fijännä­ri maa­pal­lon pe­las­ta­nees­ta su­per­sa­tel­liit­tijär­jes­telmästä, jo­ka tun­tuu nyt kään­ty­neen ih­mis­kun­taa vas­taan. Vai oli­si­ko sit­ten­kin taus­tal­la me­ga­lo­maa­ni­nen po­liit­ti­nen sa­la­liit­to?
I­hail­ta­van 90-lu­kui­nen jännä­ri tunk­kaa yh­teen jo­kai­sen ku­vi­tel­ta­vis­sa ole­van luon­non­ka­tast­ro­fin it­se­riit­toi­sek­si ni­puk­si tu­hon ku­via, ja an­taa kai­kel­le hep­poi­sen po­liit­ti­sen jännä­rin selkä­ran­gan. Sen enempää ta­pah­tu­mat kuin hah­mot­kaan eivät ole jä­rin us­kot­ta­via, mut­ta pop­corn-huu­ruis­sa hu­tul­le an­taa aluk­si pal­jon an­teek­si.
Mie­li­ku­vi­tuk­set­to­man suo­ra­vii­vai­nen ja hä­pei­lemättömän pos­ke­ton ku­jan­juok­su ti­pah­taa lo­pul­ta hyvällä tah­dol­la­kin sel­keäs­ti Ö-luo­kaan. Hah­mot on vään­net­ty rau­ta­lan­gas­ta ta­va­no­mai­sin trau­moin ja ji­poin, mut­ta jo­kai­nen näistä pah­viu­kois­ta kan­taa roo­lin­sa aut­ta­vas­ti. It­se ta­pah­tu­mat ja nii­den ku­vi­tus ovat jos­sa­kin hyvän gen­re­jyrän ja ge­nee­ri­sen vi­deo­viih­dyk­keen vä­li­maas­tos­sa, mut­ta vii­meai­kai­nen gen­ren kui­vuus huo­mioi­den an­ti on sil­ti jok­seen­kin toi­mi­vaa.
Te­hos­te­sir­kus­ten tuot­ta­ja­na aiem­min hää­ri­neel­le ja tässä esi­koi­soh­jauk­sen­sa teh­neel­le Dean Dev­li­nil­le tämä oli myös pie­ni­muo­toi­nen sot­ku, sillä heik­ko­jen koey­leisö­tu­los­ten jäl­keen rai­nan oh­jaa­jak­si vaih­tui lop­pu­met­reillä Dan­ny Can­non.

Kuva & ääni

Elokuvateatterissa tämä nähtiin paitsi 2D:nä myös 3D:nä ja IMAX 3D:nä. 3D-vaikutelma on kuitenkin luotu jälkikäteen Red-kameroilla kuvatusta digitaalisesta aineistosta ja tietokoneella luoduista grafiikoista. Boksi sisältää sekä 2D- että 3D-versiot omilla levyillään. 3D-kuvan tilavaikutelma vaihtelee voimakkaasti alun todella keinotekoisista arkistokuvista aina täysin tietokoneella luotujen osioiden jäsentyneeseen ja terävään antiin. Elokuvaa varten kuvattu aineisto sijoittuu näiden välimaastoon ollen varsin tasomainen ja vailla todellisuuuden hienojakoisuutta. Heinämättäät ja taustalla seisovat ihmiset jäävät karkeasti tilaan sijoitetuiksi, eikä tila muutoinkaan täyty luontevasti. Itse etualan hahmot tuntuvat ottavan tilansa auttavasti ja avaruusaluksen geometria auttaa vaikutelmaa mukavasti, mutta muutoin 2D on suositeltavampi formaatti. Hyvä 2D-kuva jää sekin paikoin hitusen pehmeäksi, mutta tietokoneella luodut osiot ja osa trikkikuvien etualoista on erittäin teräviä. Kokonaisuutena 2D-kuva on neljän ja 3D-kuva 3 tähden luokkaa.

Ekstrat

Vaisu ääniraita toistaa dialogin pehmeän luontevasti ja ponnettomasti myrisevät tehosteet sekä geneerisen musiikkiraidan sykettä nostattamatta. 2D-version ekstroissa kolme suppeaa koostetta tehosteista, tarinasta ja kansainvlisestä ulottuvuudesta. (IJ)
28/03/2018

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy