Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The 6th Day

6. päivä 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2000Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4030521711389

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger on tu­ris­ti­kop­te­rin pi­loot­ti, jo­ka huo­maa sot­keu­tu­neen­sa ison kor­po­raa­tion pe­li­ku­vioi­hin kun työ­reis­sun jäl­keen ko­to­na odot­taa hä­nen paik­kan­sa ot­ta­nut kloo­ni.

Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger on tu­ris­ti­kop­te­rin pi­loot­ti, jo­ka huo­maa sot­keu­tu­neen­sa ison kor­po­raa­tion pe­li­ku­vioi­hin kun työ­reis­sun jäl­keen ko­to­na odot­taa hä­nen paik­kan­sa ot­ta­nut kloo­ni.
Lä­hi­tu­le­vai­suu­teen si­joit­tu­va tie­teisjännä­ri ot­taa in­noi­tuk­sen­sa 90-lu­vun lo­pul­la kloo­na­tus­ta Dol­ly-lam­paas­ta ja pu­noo ver­rat­tain mie­lekkään ja mo­ni­ta­hoi­sen ta­ri­nan kloo­nauk­sen te­ma­tii­kan ympä­ril­le. Hy­vistä aja­tuk­sis­ta huo­li­mat­ta elo­ku­van to­teu­tus on har­mil­li­sen kaa­va­mai­nen ja kar­keakä­ti­nen. Mo­ni fi­lo­so­fi­nen poh­din­ta ja myös tu­le­vai­suu­den ar­jen yk­si­tyis­koh­ta kals­kah­taa oi­keal­ta, mut­ta kaik­ki tämä hau­tau­tuu en­nal­ta-ar­vat­ta­van ac­tion-kar­kin al­le.
Hil­peänä yk­si­tyis­koh­ta­na mai­nit­ta­koon, että Sc­hwar­ze­neg­ger sai kak­sois­roo­lin­sa tur­vin tästä elo­ku­vas­ta sekä huo­noim­man pääo­san että huo­noim­man si­vuo­san Raz­zie-eh­dok­kuu­det. Nämä pal­kin­not me­nivät kui­ten­kin lo­pul­ta John Tra­vol­tan elo­ku­val­le Batt­le­field Earth. Sc­hwar­ze­neg­ge­rin saa­ma 25 mil­joo­nan dol­la­rin näyt­te­lijä­palk­kio var­mas­ti kui­ten­kin loh­dut­ti miestä.

Kuva & ääni

Asiallinen kuva ääni, mutta toteutus jää jokseenkin televisiomaiseksi. Ehkä kyse on osaltaan vanhetuneista, mutta yhä kelvollisista efektiotoksista, joita tekijöiden mukaan elokuvassa riittää 700 kappaletta.

Ekstrat

Ekstroissa dokumentti (15 min.), pikkudokumentteja (yht. 43 min.), storyboard-vertailuja, kaksi kohtausta animoituna, traileri ja TV-spotteja. Kyseessä on saksalainen painos ilman suomenkielisiä tekstejä. Ääniraita ja tekstitys on kuitenkin tarjolla myös englanniksi. (IJ)
16/11/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy