Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Evil Dead

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1981Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 106455EAN: 5051162274971

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Bruce Campbell joutuu eräretkellään kunnon soppaan
Bruce Campbell joutuu eräretkellään kunnon soppaan

Elokuva

Vii­si nuor­ta mat­kaa vuok­ramö­kil­le kes­kel­le kor­pea, missä Rin­gun vi­deo­ka­se­tin esias­te käyn­nistää rie­naa­vat tap­po­juh­lat.

Vii­si nuor­ta mat­kaa vuok­ramö­kil­le kes­kel­le kor­pea, missä Rin­gun vi­deo­ka­se­tin esias­te käyn­nistää rie­naa­vat tap­po­juh­lat. Näissä puu­his­sa sit­ten vierähtää­kin 80-mi­nuut­tia ke­peäs­ti.
Kau­hue­lo­ku­vien sar­jas­sa kult­tis­ta­tuk­seen nous­sut Sam Rai­min de­byyt­tioh­jaus huo­kuu amatöö­rimäistä in­toa elo­ku­van te­koon ja on­nis­tuu yhä viehättämään re­hel­li­sen yk­sin­ker­tai­sel­la ja ra­hat­to­mal­la asen­teel­laan. Bud­jet­ti­luok­ka on epäi­lemättä vai­kut­ta­nut elo­ku­van mi­ni­ma­lis­ti­seen il­mee­seen ja nol­la­ta­ri­naan, mut­ta jos jo­ta­kin, on lop­pu­tu­los tii­viin te­ho­kas. Elävä ka­me­ra­työs­ken­te­ly on edel­leen tämän suu­rim­pia vah­vuuk­sia.
Sy­kettä tämä ei enää juu­ri­kaan nos­ta­ta, vaik­ka kaik­ki kau­hun ele­men­tit ovat pai­koil­laan eivätkä hal­vat te­hos­teet­kaan ole toi­vot­ta­man ikään­ty­neitä. Ko­me­diak­si tätä ei myöskään saa sa­noa, vaik­ka lat­tial­la ir­ral­laan sät­ki­vissä raa­jois­sa, lat­tia­luu­kun raos­ta kur­kis­ta­vas­sa kom­men­taat­to­ris­sa ja hah­mo­jen ede­sot­ta­muk­sis­sa täl­lai­sia­kin piir­teitä on help­po nähdä. Lop­pu­tu­los on elo­ku­va­his­to­rial­li­ses­ti mie­len­kiin­toi­nen, kau­hul­taan peh­moi­nen jän­ni­ty­se­lo­ku­va, jo­ka on par­haim­mil­laan nos­tal­gia­huu­ruis­sa nau­tit­tu­na.

Kuva & ääni

Teräväpiirtokuva ottaa kaiken irti vanhasta 16mm materiaalista. Lähikuvista löytyy välähdyksittäin yllättävän hyvin yksityiskohtia ja väritoisto on miellyttävän jäsentynyttä, joskin vivahteettoman jyrkkää. Tuoreeksi HD-kuvaksi jälkeä ei voi erehtyä luulemaan, sen verran pehmeää jälki pääosin on, mutta toisaalta roskaa ei käytännössä ole ja rakeisuuskin pysyy aisoissa ilman, että kuvaa sen vuoksi olisi liialti pehmennetty. Äänipuolella häviötön DTS-HD MA pääsee vähällä, mutta anti on moitteettoman selkeää.

Ekstrat

Mainioissa ekstroissa ohjaajan, tuottaja Rob Tapertin ja pääosan Bruce Campbellin loistava kommenttiraita, vaatimaton kollegoiden kuva-kuvassa-kommenttiraita, erinomainen making of -dokumentti (54 min.), sarja poistettuja kohtauksia ja hylättyjä otoksia (59 min.) ja koosteet elokuvan viehätyksestä (13 min.), maskeerauksesta (1 min.) ja näyttelijöistä jakamassa levyjä faneille (12 min.). (IJ)
01/11/2010

Tekijät

Ohjaaja: Sam Raimi
Pääosissa: Bruce Campbell Ellen Sandweiss Betsy Baker
Tarina: Sam Raimi
Kuvaus: Tim Philo
Musiikki: Joseph LoDuca

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy