Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Amazon Prime

The Terror - 1. kausi

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Amazon Prime
 
Vuosi: 2018Kesto: 10x45 minuuttia
Julkaisija: Amazon PrimeKuva:
1080p 1.78
  
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Amazon Prime) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kap­tee­ni Sir John Frank­li­nin yri­tyk­seen löytää luo­teisväylä At­lan­til­ta Tyy­nel­le­val­ta­me­rel­le vuon­na 1845 löyhäs­ti pe­rus­tu­va 10-o­sai­nen sar­ja tar­joaa ar­ki­tis­ta jän­ni­tystä maail­man ää­riltä.

Kap­tee­ni Sir John Frank­li­nin (Ciarán Hinds) yri­tyk­seen löytää luo­teisväylä At­lan­til­ta Tyy­nel­le­val­ta­me­rel­le vuon­na 1845 löyhäs­ti pe­rus­tu­va 10-o­sai­nen sar­ja tar­joaa ar­ki­tis­ta jän­ni­tystä maail­man ää­riltä. Eri­tyi­ses­ti sar­jan en­simmäi­nen osa on rau­tai­sen imevä seik­kai­lu, jos­sa sol­mu ker­ral­laan kau­hun il­ma­pii­ri ki­ris­tyy ret­ki­kun­nan li­pues­sa syvämmäl­le jäi­seen erä­maa­han.
Sar­ja nap­sii so­pi­vas­ti kai­ku­ja his­to­rian­kir­joi­tuk­ses­ta vi­ri­te­lel­lessään vääjäämätöntä tu­hoa, jos­sa ke­ri­pu­kil­la, pi­laan­tu­neil­la säi­lyk­keillä ja poik­keuk­sel­li­sen an­ka­ral­la kesällä kai­kil­la oli osan­sa pe­lat­ta­va­naan. Kau­den myö­hemmät osat löytävät ai­he­pii­ristään yhä fik­tii­vi­sem­piä juon­tei­ta, mut­ta mie­histön ja pääl­lystön toi­min­ta ää­rimmäi­sen haas­teen edessä on kieh­to­vaa ja kou­kut­ta­vaa seu­rat­ta­vaa mil­tei vii­mei­siin osiin as­ti.
Mi­ni­sar­ja pe­rus­tuu Dan Si­mon­sin sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin (2007). Sar­ja on saa­nut ni­mel­li­ses­ti jat­koa toi­sen kau­den muo­dos­sa, mut­ta ta­ri­na on tällöin täy­sin eri.

Kuva, ääni & ekstrat

Komea kuva on näyttävästi lavastettu englantilaisten purjelaivoja ja jäämassoja myöten. Dialogi on veitsentarkkaa ja tunnelma niskavilloja hivelevää. Sarja on suomeksi tekstitetty. (IJ)
15/09/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy