Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Conan barbaari - Special Edition

Conan the Barbarian - Special Edition 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1981Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 6420614629659

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

John Mi­liuk­sen li­ki fa­sis­ti­nen tyy­li ei to­ki edus­ta Howar­din nä­ke­mystä Co­na­nis­ta, men­nei­den ai­ko­jen so­tu­ris­ta.

John Mi­liuk­sen li­ki fa­sis­ti­nen tyy­li ei to­ki edus­ta Howar­din nä­ke­mystä Co­na­nis­ta, men­nei­den ai­ko­jen so­tu­ris­ta. Co­nan ei pulp-no­vel­leis­saan ol­lut si­leäk­si bo­dat­tu jät­tiläi­nen, vaan ar­pi­ku­dos­ten ko­ris­te­le­ma teräsjän­tei­nen bar­baa­ri. Hol­lywood tul­kit­si san­ka­ria sa­maan ta­paan kuin Tar­za­nia 1930-lu­vul­la. Sil­ti myös väärät tul­kin­nat ovat näistä po­pu­laa­ri­kult­tuu­rin ykkös­hah­mois­ta nau­tit­ta­via.

Kuva

Kuva on yhtä laadukas kuin R1 Collector's Editionissa. Vihdoinkin 5.1-kanavalle uudelleen masterointi kaikkien aikojen sword and sorcery -elokuvasta. Ekstrojen tutkiminen vie yhtä paljon aikaa kuin itse leffakin.

Ääni

Mukana on poistettuja kohtauksia, mm. ohjaaja esittää liskogrillin pitäjää. Milius ja Arnold Schwarzenegger ovat vaivautuneet omalle kommenttiraidalleen. Tehosteosio on tylsä, mutta tuotantokuvat eläväisiä. Mukana on myös trailereita. Parasta on 53-minuutin making of -dokumentti, josta selviää, että ohjaajiksi kaavailtiin mm. Ridley Scottia ja Alan Parkeria. Käsikirjoittaja Oliver Stonea ja tuottaja Dino De Laurentiisia haastatellaan.

Ekstrat

Robert E. Howard sivuutetaan edelleen miltei kokonaan, vaikka hänen kirjallisesta tuotannostaan ja elämästään olisi saanut mielenkiintoista tarjontaa. Frank Frazettan ja muiden Conan-julisteet, 1930-luvun alkuperäisten Weird Tales -versioiden kuvitukset ja myös sarjakuvat olisivat voineet saada osansa. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy