Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Salainen agentti 007 Istanbulissa

From Russia with Love 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1963Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.66*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 68060EAN: 6438044112863

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

007-­sar­jan jär­jes­tyk­sessään toi­nen yri­tys on kaik­kien ai­ko­jen pa­ras Bond-e­lo­ku­va.

007-sar­jan jär­jes­tyk­sessään toi­nen yri­tys on kaik­kien ai­ko­jen pa­ras Bond-e­lo­ku­va. Pa­ras san­ka­ri (Sean Con­ne­ry), pa­ras kon­na (nuo­ri, blon­di Ro­bert Shaw), pa­ras ”­Bond-tyttö” (Lot­te Le­nya!) ja pa­ras tun­na­ri. Kir­ja­na mm. JFK:n suo­sik­ki.
Ka­pis­tuk­set jo mu­ka­na, mut­ta ne eivät do­mi­noi toi­min­taa. Bond sel­lai­se­na kuin al­ku­peräi­set Ian Fle­min­gin ro­maa­nit ku­va­si­vat. Voi vain ku­vi­tel­la, miltä tätä tun­tui kat­soa 36 vuot­ta sit­ten elo­ku­va­teat­te­ri Ki­no-Au­las­sa.
E­lo­ku­van tun­nussä­velmä oli iso Matt Mon­ron hit­ti ympä­ri maail­man, ja on jää­nyt iki­vih­reäk­si. Suo­mes­sa sen lau­loi Ola­vi Vir­ta ni­mellä "Idän ja län­nen tiet". Osal­taan tämä sii­vit­ti myös To­pi Sor­sa­kos­ken tan­gou­raa, kun hän te­ki hyvän ver­sion pa­ri­kym­mentä vuot­ta myö­hem­min esi­kois­le­vyl­leen Hur­mio.
E­lo­ku­van ni­mi ku­vaa omal­ta osal­taan Suo­men pu­ris­tus­ta noot­tik­rii­sin tun­nel­mis­sa. Le­vittäjät eivät ha­lun­neet mai­ni­ta suur­ta ja mah­ta­vaa ni­messä kah­des­ta syystä. Kylmän so­dan tun­nel­mis­sa oli ih­me, että elo­ku­via sai yleensä esittää. Tär­keäm­pi syy lie­nee se, et­teivät suo­ma­lais­kat­so­jat oli­si ha­lun­neet kat­soa elo­ku­vaa, jon­ka ni­messä mai­ni­taan Venäjä. Sa­maan ta­paan mu­siik­ki­kap­pa­le­kin ni­met­tiin ai­ka neut­raa­lis­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Jo vanha Special Edition merkitsi aikansa huipputasoa – kuvallisesti ja äänellisesti oli tehty kaikki, mitä alkuperäisaineistosta saatiin aikaan. Ultimate Edition DVD ylitti tämänkin selvästi, vaikka elokuvan iän toki huomaa. Elokuvan negatiiveista on sentään tehty suuri määrä mastereita. Viime vuosituhannella tästä pääsivät nauttimaan vain Criterionin huippukalliiden laserlevyjen omistajat. SE-versio kärsi napsumaisista häiriöistä alkuteksteissä. Jo UE pääsi niistä eroon. Lisäksi kuvapinta-ala antaa informaatiota aiempaa enemmän joka suhteessa. Teräväpiirtokuva näyttää parhaimmalta, mutta esimerkiksi ensimmäinen, pimeäsävyinen kohtaus näyttää yllättäen DVD:llä paremmalta kuin kohinaisessa BD:ssä. Teräväpiirto toistaa filmirakeen sen verran uskollisesti. Tilanne korjaantuu myöhemmin. Joka tapauksessa tämä ei hyödy teräväpiirrosta erityisen paljon. Ääniraitakin soi aika tavalla samalla intensiteetillä kuin ennenkin. Ekstroissa näyttelijöiden ja tekijöiden ääniraita, yhteensä 82 min dokumentit, alun perin yöaikaan kuvatuksi suunnitellun venekohtauksen kuvakäsikirjoitus, kuvagalleria ja kolme traileria. (PS)
19/12/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy