Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Grease

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1978Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
2160p 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 86704EAN: 7340112745165

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti
Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti

Elokuva

Kul­jim­me vuon­na 1978 sar­ka­tak­ki päällä, spit­ta­rit ja­las­sa ja sua­vea päässä, mut­ta suin sur­min­kaan tätä ei oli­si voi­nut mennä kat­so­maan.

Kul­jim­me vuon­na 1978 sar­ka­tak­ki päällä, spit­ta­rit ja­las­sa ja sua­vea päässä, mut­ta suin sur­min­kaan tätä ei oli­si voi­nut mennä kat­so­maan. Grea­se pan­tiin sa­maan sar­jaan kuin Ted­dy and the Ti­gers: te­kemällä teh­tyä, pas­tis­sia ja ei-ai­toa.
Nyt­tem­min elo­ku­van iro­ni­suus aut­taa pal­jon, mut­ta muo­ti­fif­ta­rit tai­si­vat ot­taa tämän­kin ihan to­sis­saan.
Neljä­kym­mentä vuot­ta myö­hem­min al­kaa har­mi­tel­la sitä, että kol­mi­nai­suus Sti­gwood-Gibb-T­ra­vol­ta poh­ja­si elo­ku­van tun­nel­man enemmän Broa­dway-tyy­liin. Näy­telmä on lähtöi­sin Chi­ca­gos­ta, jon­ka oi­keat rap­pa­rit ja grea­ser­sit oli­vat esi­ku­via. Ki­roi­lua ja ko­via ot­tei­ta siis­tit­tiin tur­han pal­jon.
Pääo­sa­pa­ri to­ki pärjää hy­vin, mut­ta vain yk­si koh­taus toi­mii edel­leen täy­sillä. Se, kun Oli­vian New­ton-Joh­nin Sand­ra muut­tau­tuu vam­pik­si, ja John Tra­vol­ta jättää Sc­hot­tin nah­ka­rot­sin­sa ko­tiin. Ja vain yk­si ga­gi nau­rat­taa. Se, jo­ka ra­ken­tuu van­han kort­sun ympä­ril­le.

Kuva, ääni & ekstrat

Kansio sisältää UHD-version ja vanhan Bluray-version. Grease ei ole koskaan missään muodossaan loistanut audiovisuaalisesti, mutta on ollut hyvää keskitasoa aikansa standardit huomioon ottaen. 4K:n ja BD:n ero ei ole suurin suuri, koska televisio skaalaa jälkimmäistä tarkemmaksi. Eikä ainakaan niin tarkka kuva ole, että Newton-Johnin 12 vuoden yli-ikäisyys paljastuisi. Ääniraita soi 1970-lukuisen kapeasti. Ekstroissa ohjaajan ja koreografi Patrica Birchin kommenttiraita, ohjaajan suppea alustus elokuvalle (24 sek.), 50 min. dokumentit, poistettuja kohtuksia (10 min.), vaihtoehtoloppu (vastikään värikäsiteltynä), vaihtoehtoinen animaatioalku, traileri, haastatteluita (yht. 4 min.), sing-along, kuvagalleria ja koosteet elokuvan muistelusta (3 min.), DVD:n julkistusjuhlista (15 min.), koreografiasta (8 min.) ja autoista (5 min.). (PS)
25/07/2018

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy