Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää

Miss Pettigrew Lives for a Day 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 207035EAN: 6438044178159

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Wi­nif­red Wat­so­nin ro­maa­niin pe­rus­tu­va ro­mant­ti­nen ko­me­dia ko­dit­to­mas­ta nai­ses­ta, jon­ka ah­din­ko muut­tuu kult­tuu­ris­ho­kin ja hä­kel­lyk­sen kaut­ta ilok­si tämän pes­tau­dut­tua nuo­ren seu­ra­pii­ri­nai­sen yk­si­tyi­sa­pu­lai­sek­si.

Wi­nif­red Wat­so­nin ro­maa­niin pe­rus­tu­va ro­mant­ti­nen ko­me­dia ko­dit­to­mas­ta nai­ses­ta (F­ran­ces Mc­Dor­mand), jon­ka ah­din­ko muut­tuu kult­tuu­ris­ho­kin ja hä­kel­lyk­sen kaut­ta ilok­si tämän pes­tau­dut­tua nuo­ren seu­ra­pii­ri­nai­sen (A­my Adams) yk­si­tyi­sa­pu­lai­sek­si. Ta­ri­na sot­kee klas­si­sen tuh­ki­mo­ta­ri­nan ai­nek­set hyvän­tuu­li­sek­si kah­den ker­rok­sen täy­te­ka­kuk­si, jo­ka täyttää mo­lem­pien nais­ten toi­veet.
E­lo­ku­van me­lod­ra­maat­ti­set kään­teet saa­vat yllättävän us­kot­ta­vat mit­ta­suh­teet ta­pah­tu­mien si­joit­tues­sa yö­pom­mi­tuk­siin val­mis­tau­tu­vaan vuo­den 1939 Lon­too­seen. Sa­moin ta­ri­nan ra­ken­tu­mi­nen yh­den päivän ajal­le tuo ker­ron­taan mu­kaan­sa­tem­paa­van vä­littö­myy­den tun­teen, jo­ta ei on­nek­si edes yri­tetä rik­koa tur­hil­la su­van­noil­la. Rea­lis­ti­sen, pe­rio­dius­kot­ta­van pin­ta­si­lauk­sen al­la tämä on kui­ten­kin poh­jim­mil­taan läm­min­hen­ki­nen sa­tue­lo­ku­va hyvästä hal­ti­jatä­distä ja tämän opas­ta­mas­ta prin­ses­sas­ta, jo­ka löytää mai­net­ta ja mam­mo­naa tar­joa­vien kil­pa­ko­si­joi­den jou­kos­ta oi­kean rak­kau­den.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva ja ääni. Kuva sortuu paikoin hyvin lievään värinään, ja jokunen otos siellä täällä saa kaipaamaan jäsentyneempää toistoa, mutta keskimääräin jälki on miellyttävän tarkkaa ja luontevaa. Ääniraita on dialogiltaan moitteettoman välitön, musiikiltaan iloisen pirteä ja tilakuvaltaan hilllityn avara.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan löyhä, mutta informatiivinen kommenttiraita, kokoelma poistettuja kohtauksia (9 min.), kattava making of (18 min.) ja lyhyt, mutta piristävän jämerä dokumentti kirjan synnystä ja tiestä elokuvaksi (8 min.). Kommenttiraitaa lukuunottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)
01/01/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy