Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Public Enemies

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 212656EAN: 5050582719550

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tässä on ai­nek­set vii­den täh­den elo­ku­vak­si.

Tässä on ai­nek­set vii­den täh­den elo­ku­vak­si. Le­gen­daa­ri­nen ta­ri­na 1930-lu­vun pank­ki­ros­vos­ta John Dil­lin­ge­ristä, jo­ta van­ki­lat eivät pi­del­leet tai po­lii­sit pysäyttä­neet en­nen kuin tehtävään py­hi­tet­tiin ko­ko vas­ta pe­rus­tet­tu FBI. Vei­ja­ri­mais­ten ti­lan­tei­den tulk­ki­na John­ny Depp, ta­ka-a­ja­ja­na Ch­ris­tian Ba­le ja tiuk­ko­jen tu­li­tais­te­lui­den oh­jaa­ja­na Mic­hael Mann. Odo­tuk­set ovat kor­keal­la, mut­ta kei­tos jää kal­sean me­kaa­ni­sek­si ta­ri­nan­ker­tauk­sek­si, jo­ka on pi­lat­tu vi­deo­mai­sel­la tek­ni­sellä to­teu­tuk­sel­la. Har­min har­mi.

Kuva & ääni

Audiovisuaalinen anti on suoranainen pettymys, vaikka lavastus onkin komeaa ja musiikkiraita soi paikoin tyylikkäästi. Häivähdyksittäin erottelevalle HD-tasolle yltävä kuva on kauttaaltaan jäsentynyt, mutta turhan usein yksityiskohdat hukkuvat kuva-alaa valtaaviin mustemaisiin varjoihin. Niin ikään luvattoman levoton kameratyöskentely on kaukainen huuto kummisetien eleganssista - tässä lähennellään ennemminkin nykytelevisioiden kikkakuvanparannuspiirien tuottamaa luonnotonta saippuaoopperaa. Hiomaton ääniraita pyrkii pääosin luomaan minimalistista realisimia, mutta basso kumisee liioitellen aina tilaisuuden tullen ja konetuli laulaa kilpaa bluegrassin kanssa.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, sarja koosteita (HD yht. 60 min.) ja kuva-kuvassa-raidat elokuvan tekemisestä ja historiallisista tapahtumista. (IJ)
21/03/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy