Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Cape Fear

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1991Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 97631EAN: 5050582853339

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mar­tin Scor­se­sen uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti pu­noo hur­jan jän­ni­tysnäy­telmän van­ki­las­ta va­pau­tu­van psy­ko­paa­tin ympä­ril­le tämän hen­gittäessä van­han puo­lus­tu­sa­sia­na­ja­jan­sa nis­kaan.

Mar­tin Scor­se­sen uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti pu­noo hur­jan jän­ni­tysnäy­telmän van­ki­las­ta va­pau­tu­van psy­ko­paa­tin (Ro­bert De Ni­ro) ympä­ril­le tämän hen­gittäessä van­han puo­lus­tu­sa­sia­na­ja­jan­sa nis­kaan. Nick Nol­te on lä­hes kun­nol­li­nen la­ki­mes ja per­heen isä, jon­ka elämästä tu­lee hel­vet­tiä määrä­tie­toi­sen vas­tus­ta­jan ki­ristäessä tap­po-o­tet­taan.
Te­ho­kas tril­le­ri luo tun­nel­maa in­ten­sii­vi­ses­ti, eikä päästä hel­pol­la ot­tees­taan. De Ni­ron hah­mos­sa on ehkä lo­pul­ta eni­ten vä­riä ihol­la ta­tuoin­tien muo­dos­sa, mut­ta pe­lin säännöt ope­tel­lut suun­ni­tel­mal­li­nen ja kos­ton­hi­moi­nen psy­ko­paat­ti on jo­ka ta­pauk­ses­sa ve­revä hah­mo. Nol­te on vas­taa­vas­ti hie­man sää­littävänä häntä­heik­kinä hyvä haa­voit­tu­vai­nen kes­kus­hah­mo, jon­ka ky­vystä selättää vaa­ra ei voi ol­la var­ma. Kiil­to­ku­vat ovat tästä kau­ka­na, ja hyvä niin: pa­ha on pa­haa il­man lie­ventä­viä asian­haa­ro­ja, mut­ta puh­das­ta hy­vyyttä ei ole.
S­cor­se­se vai­kut­ti kä­si­kir­joi­tuk­seen vah­vas­ti te­kemällä hah­mois­ta epätäy­del­li­siä ih­mi­siä ja tar­kas­te­le­mal­la per­heen sisäi­siä jän­nit­teitä. Eri­tyi­sen on­nis­tu­nut ja sa­maan ai­kaan häi­rit­sevä va­lin­ta on hyö­dyntää per­heen tei­ni-ikäistä tytärtä (Ju­liet­te Lewis) port­ti­na per­hee­seen.

Kuva & ääni

Vakaa ja väritoistoaan myöten luonnollinen kuva tarjoaa ratkaisevasti erottelevampaa jälkeä kuin aiemmat DVD-versiot. Anti jää kyllä referenssitason viiltävyydestä, mutta parhaimmillaan tekstuureissa on silti aivan uutta syvyyttä ja reunaviivat piirtyvät terävästi. Kohina on paikoin havaittavaa, mutta roskaa ei käytännössä esiinny lainkaan. Alun vankilakohtaus edustaa toiston pehmeämpää päätä, mutta tämän jälkeen moitteen sijaa jää vain vähän. Äänipuolella häviötön DTS-HD Master Audio soi dialogiltaan hivenen kylmästi, mutta musiikkiraita löytää häiritsevän pahaenteisiä sävyjä.

Ekstrat

Ekstroissa upean kattava making of -dokumentti (80 min.), sarja kerrontaa täydentäviä poistettuja kohtauksia (9 min.), traileri, kuvamontaaseja ja koosteet mattemaalauksista (1 min.), paraatista (2 min.) ja venelavasteista (2 min.). Sokerina pohjalla vielä montaasi Saul Bassin alkutekstigrafiikoita vuosien varrelta (12 min.). (IJ)
19/10/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy