Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Citizen Kane - Kansalainen Kane

Citizen Kane 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1941Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

K­rii­tik­koää­nes­tyk­sissä maail­man par­haak­si elo­ku­vak­si kaik­kein useim­min va­lit­tu Ci­ti­zen Ka­ne oli ai­ka­naan mer­kittävä en­nen kaik­kea mul­lis­ta­van ku­vaus­tek­niik­kan­sa vuok­si.

K­rii­tik­koää­nes­tyk­sissä maail­man par­haak­si elo­ku­vak­si kaik­kein useim­min va­lit­tu Ci­ti­zen Ka­ne oli ai­ka­naan mer­kittävä en­nen kaik­kea mul­lis­ta­van ku­vaus­tek­niik­kan­sa vuok­si. Jän­nittävät ka­me­ra­kul­mat muut­ti­vat pal­jon muun­kin po­pu­laa­ri­kult­tuu­rin vi­suaa­lis­ta il­mai­sua.
Sa­mal­la elo­ku­va tar­jo­si yleispä­tevän ja ai­kaa kestävän ku­vauk­sen val­las­ta. Elo­ku­va on pe­rin freu­di­lai­nen, mut­ta täyttää hy­vin keit­tiöp­sy­ko­lo­gi­sen tar­peen. Kaik­ki ai­kui­suu­den kie­rou­mat juon­tu­vat lap­suu­den trau­mois­ta. Sa­mal­la näkö­kul­maa voi pitää yh­tenä ver­sio­na Mil­to­nin Ka­do­te­tus­ta pa­ra­tii­sis­ta. Em­me me­nettä­neet Ee­de­niä, vaan lap­suu­den viat­to­muu­den.

Kuva, ääni & ekstrat

Mustavalkokuva näyttää taatusti ikänsä. Printtivikoja ei juuri enempää voisi löytyä. VHS-tasoa. Ääni on alkeellinen mono, jota ei kovin kovalla äänenvoimakkuudella pysty toistamaan. Ekstroissa Welles-faktaruutuja ja traileri. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy