Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Water Diviner

Kaivonkatsoja 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083043100

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Vuon­na 1919, neljä vuot­ta Ga­li­po­lin ve­ris­ten tais­te­lui­den jäl­keen, isä läh­tee et­simään kol­men kaa­tu­neen poi­kan­sa lui­ta tuo­dak­seen ne ta­kai­sin Aust­ra­liaan.

Vuon­na 1919, neljä vuot­ta Ga­li­po­lin ve­ris­ten tais­te­lui­den jäl­keen, isä (Rus­sell Crowe) läh­tee et­simään kol­men kaa­tu­neen poi­kan­sa lui­ta tuo­dak­seen ne ta­kai­sin Aust­ra­liaan. Kai­von­kat­so­ja­na ko­ti­seu­duil­laan an­sioi­tu­nut mies ei ka­vah­da tehtävänsä mah­dot­tu­muut­ta, alueel­la jat­ku­vaa se­ka­vaa ti­lan­net­ta tai brit­ti­hal­lin­non pen­seyttä vaan vetää drai­vil­la koh­ti päämääräänsä.
Rus­sell Crowen esi­koi­soh­jaus oli­si hel­pos­ti voi­nut lässähtää Spiel­ber­gin So­ta­he­vo­sen kal­tai­sek­si hömpäk­si, mut­ta vaik­ka nyt­kin on ky­se erään­lai­ses­ta so­ta­sa­dus­ta on ote yllättävän ve­toa­va ja ta­sapäi­nen. Kah­vin pu­rut ku­pin poh­jal­la määräävät ehkä as­kel­mer­kit ja lo­jaa­li­tee­tit syn­tyvät kuin sa­la­man­nis­kus­ta, mut­ta tai­val vetää mu­kaan­sa.
E­lo­ku­van puit­teet ovat mu­ka­vas­ti koh­dal­laan, mut­ta ta­ri­nan suo­lak­si nou­se­vat isän ja pai­kal­lis­ten vä­lil­le syn­tyvät ih­mis­suh­teet. Rus­sell Crowe on pääo­sas­saan luo­tet­ta­va ki­vi, mut­ta suu­rim­man vai­ku­tuk­sen te­kevät hä­viäjän puo­lel­la tais­tel­lut ko­men­ta­ja (Y­li­maz Er­do­gan), pai­kal­li­nen ho­tel­lin pitäjä (Ol­ga Ku­ry­len­ko) ja ruu­mii­den tun­nis­ta­mi­sen tehtäväk­seen saa­nut brit­tiup­see­ri (Jai Court­ney). Eri­tyi­ses­ti Er­do­gan ja Ku­ry­len­ko tuo­vat roo­lei­hin­sa us­kot­ta­van hil­lit­tyä ja kui­ten­kin nyans­si­pi­tois­ta särmää. Tämä on mal­lie­si­merk­ki suu­res­ta pie­nestä elo­ku­vas­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva ja ääni. Komea ja eeppisiä mittoja tapaileva kuva on lämpimin sävyin viritetty ja elegantti kuvatessaan niin tomua kuin verta, hikeä ja kyyneleitäkin. Kaunis musiikkiraita katoaa miltei taustalle, mutta täyttää sen tenhoavasti. Ekstroissa suppea, mutta asiallinen making of (19 min.). (IJ)
05/12/2015

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy