Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Untouchables

Lahjomattomat 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
DTS 6.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112739591

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vii­den täh­den klas­sik­koe­lo­ku­va Al Ca­po­nen val­ta­kau­den päättä­neestä El­liot Nes­sistä ja tämän lah­jo­mat­to­mien is­ku­ryhmästä.

Vii­den täh­den klas­sik­koe­lo­ku­va Al Ca­po­nen val­ta­kau­den päättä­neestä El­liot Nes­sistä ja tämän lah­jo­mat­to­mien is­ku­ryhmästä.
E­lo­ku­va is­tut­taa nuo­ren pe­riaat­tei­den aja­man et­sivän (Ke­vin Cost­ner) ja maail­maa näh­neen ve­te­raa­ni­po­lii­sin (Sean Con­ne­ry) yh­tei­sel­le ris­ti­ret­kel­le ai­kan­sa suu­rin­ta kon­naa Al Ca­po­nea (Ro­bert De Ni­ro) vas­taan. His­to­rias­ta in­noi­tuk­sen­sa ot­ta­vat ta­pah­tu­mat avau­tu­vat eep­pi­siin mit­toi­hin kas­va­va­na ri­kosd­raa­ma­na, jo­ka löytää in­hi­mil­li­syy­den ja huu­mo­rin kylmää­vien kään­tei­densä ta­kaa.
E­lo­ku­va pitää vai­vat­ta ot­tees­saan vielä näin n:­nellä kat­se­lu­ker­ral­la­kin — HD-kuo­si 4K-te­le­vi­sioon skaa­lat­tu­na on­nis­tuu jo­pa us­kot­te­le­maan, että ky­seessä on vas­ta en­sinä­ke­mi­nen. Da­vid Ma­me­tin na­pak­ka kä­si­kir­joi­tus, oh­jaa­ja Brian De Pal­man veit­sen­terävä ote, En­nio Mor­ri­co­nen hui­kea mu­siik­ki­rai­ta, Step­hen H. Bu­ru­min il­ma­va ku­vaus, Gior­gio Ar­ma­nin pu­vus­tus ja il­miömäi­nen näyt­te­lijä­kaar­ti luo­vat kaik­ki tun­teen, että nyt pla­nee­tat jär­jestäy­tyvät lin­jaan täy­del­li­sen elo­ku­van vuok­si.
Ky­seessä on il­mei­ses­ti aiem­man Spe­cial Col­lec­tor's Edi­tion Blu-rayn uu­del­leen­pa­ke­toi­tu ver­sio.

Kuva

Ikäisekseen pakahduttavan komea kuva on luontevan värikylläinen, vakuuttavan terävä ja lähes kauttaaltaan vakaa. Vaatteiden tekstuurit, nahan ompeleet ja kasvojen uurteet toistuvat vakuuttavasti, vaikka aito 4K-versio ehkä löytäisikin vielä enemmän esitettävää alkuperäiseltä filmiltä. Tämä elokuva ihastutti jo aikanaan pan & scan -versiona televisiosta, joten HD-laajakuva on puhdasta herkkua. Tällä kertaa edes roskaa ei osu silmään, eikä jälki tunnu mainittavan pehmeältä - alkukuvissa tosin esiintyy hyvin lievää huojuntaa.

Ääni

Ennio Morriconen valittavan painostava musiikkiraita antaa tapahtumille niiden ansaitseman painoarvon ja varmistaa elokuvalle klassikon leiman. Muutoinkin ääniraita on dialogia ja äänitehosteitaan myöten puhdas vaikka kyseessä onkin vain Dolby Digital 5.1 EX, tai vaihtoehtoisesti DTS 6.1.

Ekstrat

Aiemmalta Blu-ray-versiolta tutuissa ekstroissa alkuperäinen traileri (1.78), alkuperäinen mainoshenkinen kooste (5 min.) ja neljä erinomaista koostetta elokuvan synnystä (19 min.), tuotannosta (17 min.), genren uudistamisesta (14 min.) ja klassikko-statuksesta (6 min.). (IJ)
26/07/2017

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy