Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Verenpunainen kauhu

Profondo Rosso 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1975Kesto: 127/100 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 2.32
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 102096 EAN: 6416548921815

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tun­nel­mal­taan upein Ar­gen­ton kau­hu­teos al­kaa selvännä­kijä­luen­nol­la To­ri­nos­sa ja laa­je­nee äk­kiä sar­ja­mur­hik­si, jot­ka suo­rit­taa par­haan gial­lo­pe­rin­teen mu­kai­ses­ti sa­de­tak­ki­nen ja nah­kakä­si­nei­nen hah­mo.

Tun­nel­mal­taan upein Ar­gen­ton kau­hu­teos al­kaa selvännä­kijä­luen­nol­la To­ri­nos­sa ja laa­je­nee äk­kiä sar­ja­mur­hik­si, jot­ka suo­rit­taa par­haan gial­lo­pe­rin­teen mu­kai­ses­ti sa­de­tak­ki­nen ja nah­kakä­si­nei­nen hah­mo. Pia­nis­ti (Da­vid Hem­mings) saa ju­tus­ta pak­ko­miel­teen ja al­kaa tut­kia ta­paus­ta. Jo­tain on ta­pah­tu­nut jos­kus kauan sit­ten, mut­ta mitä?
Juo­ni kul­kee jou­he­vas­ti, Gob­li­nin mu­siik­ki hyytää ja tun­nel­man luon­ti käy tyy­likkääs­ti. Tus­kin­pa missään elo­ku­vas­sa on ih­mi­sen näkö­muis­tia käy­tet­ty hyö­dyk­si näin hie­nos­ti kuin tässä.
Uu­sin­ta­kat­se­lul­ta pa­ri seik­kaa: juo­nen al­kuo­san mee­dio on kuin suo­raan Hergén sar­ja­ku­vas­ta Tint­ti ja seit­semän kris­tal­li­pal­loa (1948), jo­ka tun­tuu ole­van ita­lia­lais­ten oh­jaa­jien lem­pial­bu­mi. Elo­ku­va muis­tut­taa en­tistä enemmän An­to­nio­nin Blowu­pia. Kun­nia­no­soi­tuk­ses­ta lie­nee ky­se, kos­ka Da­vid Hem­mings pääo­sit­ti mo­lem­pia.
Ykkös­le­vy vas­taa Anc­hor Bayn R0-le­vyä eli on pitkä oh­jaa­jan leik­kaus. To­sin Fu­tu­re Fil­min ver­sio yltää sa­moi­hin se­kun­ti­lu­kui­hin kuin edellä mai­nit­tu R0-le­vy, jo­ten pe­riaat­tees­sa nyt pitäi­si ol­la tar­jol­la muu­ta­ma ylimääräi­nen mi­nuut­ti NTSC ja PAL-e­ro­jen ta­kia (to­sin ta­ka­kan­si ker­too pi­tuu­dek­si vain 123 min.). En kyllä pys­ty erot­ta­maan, mitä oli­si lisää. Toi­sel­la le­vyllä on puo­les­taan Ar­gen­ton lei­kaa­ma ly­hyem­pi vien­ti­ver­sio. Il­mai­su on nyt tiu­kem­pi, eikä ole ih­me, jos mo­ni fa­ni pitää tätä ver­sio­ta par­haa­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Aikaisempiin levy-yritelmiin verrattuna kuvahan on upea. Värit voivat olla välillä pliisuja, mutta ainakin punainen näyttää paremmalta kuin missään aikaisemmassa versiossa. Väripinnat hajoavat kuvan reunoilla aika usein. Englanniksi dubattu versio. Uusi 5.1 -miksaus ei juurikaan käytä surround-kanavia tai matalinta bassoa. Musiikki toistuu kuitenkin hypnoottisemmin kuin koskaan. Ekstroissa 57 min. dokumentti, bigrafiat, triviaruutuja, kuvagalleria ja kommenttiraita pitkälle versiolle. (PS).
12/03/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy