Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Cowboys

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 80398EAN: 7321946142702

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kar­ja­pai­me­net syök­syvät kul­talöydön perään.

Kar­ja­pai­me­net syök­syvät kul­talöydön perään. Kuu­si­kymp­pi­nen ti­lal­li­nen (John Way­ne) jou­tuu palk­kaa­maan kar­ja­na­joon sa­nan­mu­kai­ses­ti leh­mi­poi­kia, ko­ke­mat­to­mia kou­lu­lai­sia.
Kon­ka­rin uran jout­sen­lau­lui­hin kuu­lu­va elo­ku­va teh­tiin ai­he­pii­ristä, jo­ta voi pitää al­le­go­ria­na mie­hen ko­ko uraan ja hil­jai­seen lo­pun odo­tuk­seen.
B­ru­ce Dern on­nis­tuu luo­maan näätämäi­sen roo­lin, jo­ka kuu­luu län­ne­ne­lo­ku­vien par­haa­seen kon­na­gal­le­riaan.
E­lo­ku­va ei ole juu­ri­kaan ku­lu­nut, sillä sitä on esi­tet­ty ai­ka har­voin te­le­vi­sios­sa. Poi­ka­jou­kon näyt­te­lyä käy ihas­te­le­mi­nen, sillä suu­rin osa te­ki töitä amatöö­rinä. Vaik­ka alaikäi­set po­jat ovat ko­ko jouk­ko­na pää­hen­kilönä jo­pa Way­nea sel­vem­min, ei ky­seessä ole mikään hys­syt­te­lye­lo­ku­va. Lop­pu­tais­te­lu on vä­ki­val­tai­nen.

Kuva & ääni

Harvemmin BD poikkeaa yhtä paljon edukseen DVD-versiosta. Ennen haaleat värit hehkuvat nyt luonnollisina. Hyvä vertailukohta löytyy DVD:n yhdeksännen minuutin kohdalla, kun Wayne saapuu kaupunkiin. Kirkas sininen taivas peittyy sähköisiin purkauksiin kuin salama löisi kirkkaalla taivaalla. BD:n kuva tyytyy lievään kohinaan tässä kohdassa. Näin tarkkaa erottelua näkee harvoin 1970-luvun alun elokuvassa.

Ekstrat

Ääniraita vastaa DVD:tä. Sen dynamiikka on aika lailla pielessä, sillä voimakkuutta joutuu perin usein säätämään. Kestoaikaan on laskettu alkumusiikki ja väliaika. Ekstroihin on tallennettu 29+9 min. dokumentit, kommenttiraita ja traileri. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy