Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

American Gigolo

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1980Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431040632

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ric­hard Ge­re on ko­va­palk­kai­nen lo­san­ge­le­si­lai­nen gi­go­lo, jon­ka rak­kaus nai­sia koh­taan kul­kee ta­sa­jal­kaa mie­hen it­se­rak­kau­den kans­sa.

Ric­hard Ge­re on ko­va­palk­kai­nen lo­san­ge­le­si­lai­nen gi­go­lo, jon­ka rak­kaus nai­sia koh­taan kul­kee ta­sa­jal­kaa mie­hen it­se­rak­kau­den kans­sa. Va­kioa­siak­kais­ta, kal­liis­ta nau­tin­nois­ta ja it­sensä jat­ku­vas­ta pa­ran­ta­mi­ses­ta it­sel­leen mel­koi­sen ka­ru­sel­lin ra­ken­ta­nut mies pää­see ko­kei­le­maan toi­sen­lais­ta syk­keen­nos­ta­tus­ta kun jo­ku kek­sii yh­distää hä­net ni­mekkää­seen mur­haan.
Ylä- ja ala­nuot­te­ja yllättävän hy­vin käyttävä elo­ku­va aloit­taa ke­peänä draa­ma­na, mut­ta pää­tyy ko­ko­lail­la syn­ke­mil­le ve­sil­le mur­ha­tut­kin­nan ki­ristäessä otet­taan. Ny­kyään ko­vin ku­lah­ta­neel­ta näyttäväl­le muo­dil­le nau­res­ke­lu ja am­mat­tin­sa hy­vin va­ka­vas­ti suh­tau­tu­van mie­hen ih­met­te­ly vaih­tuu huo­maa­mat­ta to­del­li­sen syyl­li­sen ja pe­rimmäi­sen syyn ar­vai­luk­si, jo­ten elo­ku­van ote on hyvä. Kars­kia ri­kos­dek­ka­ria tästä ei lo­pul­ta ai­van saa, mut­ta tällä ker­taa peh­meäm­pi tul­kin­ta toi­mii var­sin vir­kistäväs­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ei onnistu vakuuttamaan teräväpiirtomuskeleillaan, mutta jälki on ehkä tarinaan istuvasti pehmeää ja unista. Väritoisto on sentään kylläistä ja luontevuuden rajoissa, jos ei tarkalleen ottaen hallittua. Yllättäen sisätiloissa kuvatut pimeämmät otokset pärjäävät paremmin kuin monet ulkokohtaukset päivänvalossa. Jokunen otos siellä täällä onnistuu uskottelemaan tarjoavansa hivenen DVD-tasoa enemmän yksityiskohtia, mutta näitä on vähän ja harvassa. Rauhallinen ääniraita tarjoilee dialoginsa kohtuudella ja Giorgio Moroderin musiikkiraita osaa tuoda eloa sopiviin paikkoihin. Silti myös ääniraita kuulostaa kuvan rinnalla ikääntyneeltä. Ekstraton. (IJ)
01/02/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy