Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Charlie Wilsonin sota

Charlie Wilson's War 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 206058EAN: 5050582548754

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus ame­rik­ka­lai­ses­ta kong­res­sie­dus­ta­jas­ta, jo­ka bal­sa­moi si­suk­sen­sa vis­killä, ympäröi it­sensä mal­li­tytöillä ja päättää ajaa Neu­vos­to­lii­ton ulos Af­ga­nis­ta­nis­ta.

To­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus ame­rik­ka­lai­ses­ta kong­res­sie­dus­ta­jas­ta (Tom Hanks), jo­ka bal­sa­moi si­suk­sen­sa vis­killä, ympäröi it­sensä mal­li­tytöillä ja päättää ajaa Neu­vos­to­lii­ton ulos Af­ga­nis­ta­nis­ta. West Win­gin luo­jan, Aa­ron Sor­ki­nin, kynäi­lemä kä­si­kir­joi­tus saa po­liit­tis­ten kou­ke­roi­den pyö­rittä­mi­sen vai­kut­ta­maan hel­pol­ta ja haus­kal­ta mie­hen on­nis­tues­sa ju­nai­le­maan Af­ga­nis­ta­niin pa­rin mil­jar­din edestä asei­ta CIA:n vä­li­tyk­sellä. Mut­ta toi­sin kuin West Win­gissä, tässä me­no on alus­ta lop­puun as­ti kons­tai­le­mat­to­man de­ka­dent­tia. Sä­vy, jo­ka on enemmän kuin on­nis­tu­nut va­paus­tais­te­li­joi­den muun­tau­tues­sa lo­pul­ta ai­ko­jen ku­lues­sa Ta­li­ba­nik­si.
Tom Hanks te­kee pääo­sas­sa yllättävän ve­toa­van suo­ri­tuk­sen epä­tyy­pil­li­senä san­ka­ri­na, jos­ta on vai­kea ol­la pitämättä kai­kis­ta tämän pa­heis­ta huo­li­mat­ta. Hank­sin ural­la lä­hin ver­tai­lu­koh­ta lie­nee kop­lan po­mo La­dy­kil­lers -ko­me­dias­sa, mut­ta muu­toin tämä roo­li tu­li­si puun ta­kaa. Myös Phi­lip Sey­mour Hoff­man te­kee ta­sais­ta työtä ope­raa­tion tem­pe­ra­ment­ti­se­na ja epä­so­vin­nai­se­na CIA-mie­henä, mut­ta hä­nen koh­dal­laan ei ole ky­se mistään uu­des­ta alue­val­tauk­ses­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on kauttaaltaan erittäin korkeatasoinen, ja parhaimmillaan Afganistanin aavikoilla miltei HD-tasoinen. Washingtonin päässä kuvaa sävytetään hitusen liian palaneeksi ja kellertäväksi, mutta tämän antaa anteeksi ajankuvan tavoittelun nimissä. Sekä roska että kohina loistavat poissaolollaan. Ääniraita keskittyy dialogiin, mutta osaa myös tarvittaessa laukoa raketteja huoneen kulmiin. Ekstroissa asiallinen joskin hieman hypettävä making of (17 min.) ja dokumentti oikeasta Charlie Wilsonista (12 min.). (IJ)
14/11/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy