Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Grease

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1977Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 86704EAN: 7332431994591

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti
Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti

Elokuva

Kesäi­sen ran­ta­ro­mans­sin jäl­keen ras­va­ri­poi­ka ja cheer­lea­der-­tyttö pää­tyvät yllättäen sa­maan kou­luun, jos­sa ka­ve­ri­pai­neet uh­kaa­vat tehdä lo­pun oras­ta­vas­ta rak­kaus­ta­ri­nas­ta.

Kesäi­sen ran­ta­ro­mans­sin jäl­keen ras­va­ri­poi­ka ja cheer­lea­der-tyttö pää­tyvät yllättäen sa­maan kou­luun, jos­sa ka­ve­ri­pai­neet uh­kaa­vat tehdä lo­pun oras­ta­vas­ta rak­kaus­ta­ri­nas­ta. Klik­kien omat iden­ti­tee­tit jen­gi­sym­bo­lei­neen ovat kun­nias­sa mikä tar­joaa haus­kan vä­rikästä kat­sot­ta­vaa yk­silö­ta­son ste­reo­ty­pioik­si la­tis­tu­nei­den gen­ren ny­kye­dus­ta­jien jäl­keen.
Kaik­kien ai­ko­jen me­nes­ty­neimmäk­si elo­ku­va­mu­si­kaa­lik­si it­seään ti­tu­lee­raa­va high sc­hool -tei­ni­ta­ru on jo­ko yli­pirt­sak­ka draa­ma tai pök­kelö pa­ro­dia — to­dennäköi­ses­ti jo­pa mo­lem­pia. Elo­ku­va pe­rus­tuu Broa­dway-näy­telmään, jo­ten mu­siik­ki­nu­me­rot ovat run­sai­ta, mut­ta on­nek­si myös sol­ju­vis­ta sä­ve­listään ja koo­mi­sis­ta ase­tel­mis­taan joh­tuen viih­dyttä­viä. Al­kujär­ky­tyk­sestä sel­viä­mi­sen jäl­keen tämä sydä­men­val­loi­tus­kam­pan­ja on ihan haus­ka ta­paus il­man nos­tal­gi­sia muis­to­ja­kin.

Kuva & ääni

Ikäisekseen hyvä kuva jää monin paikoin hyvin pehmeäksi, mutta on silti kauttaaltaan ilahduttavan hallittu. Erityisesti alkukohtauksessa ihosävyt näyttävät auringonpolttamilta, mutta muilta osin mukisemisen aihetta ei juurikaan ole. Parhaimmillaan jälki onkin niin jäsentynyttä, että puutteet on pakko yksiselitteisesti laittaa lähtömateriaalin syyksi. Leppoisa ääniraita on parhaimmillaan musiikkinumeroissa eikä dialogikaan kuulosta liian karkealta.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja koreografi Patrica Birchin kommenttiraita, ohjaajan suppea alustus elokuvalle (24 sek.), retrospektiivinen making of (23 min.), poistettuja kohtuksia (10 min.), traileri, haastatteluita (yht. 4 min.), kattava karokevideoarkisto, kuvagalleria ja koosteet elokuvan muistelusta (3 min.), DVD:n julkistuspippaloista (15 min.), koreografiasta (8 min.) ja autoista (5 min.). Ekstrat esitetään kommenttiraitaa lukuun ottamatta kattavasti suomeksi tekstitettynä ja pääosin HD-formaatissa. Elokuva on julkaistu sekä erikseen että osana kolmen elokuvan boksia, josta löytyy Greasen ohella myös Saturday Night Fever ja outona lintuna myös satuseikkailu Stardust. (IJ)
28/12/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy