Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Mission: Impossible 2

Vaarallinen tehtävä 2 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2000Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 101756  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

John Woon oh­jaa­ma en­simmäi­nen jat­ko-o­sa on viih­dyttävän no­pea­tem­poi­nen ja ta­ri­nal­li­ses­ti ehyt jännä­ri tap­pa­van vi­ruk­sen jäl­ji­tyk­sestä.

John Woon oh­jaa­ma en­simmäi­nen jat­ko-o­sa on viih­dyttävän no­pea­tem­poi­nen ja ta­ri­nal­li­ses­ti ehyt jännä­ri tap­pa­van vi­ruk­sen jäl­ji­tyk­sestä. Elo­ku­va hyö­tyy suu­res­ti oh­jaa­jan tiu­kas­ta toi­min­taot­tees­ta ja pettämättömästä vi­suaa­li­ses­ta silmästä, joi­den an­sios­ta epä­loo­gi­suu­det huk­ku­vat silmä­kar­kin se­kaan ja ju­na jys­kyttää muu­toin­kin hi­das­te­le­mat­ta eteenpäin. Tu­lok­se­na on­kin tri­lo­gian vai­kut­ta­vin ja ta­sa­pai­noi­sin osa. Kaik­ki oh­jaa­jan ta­va­ra­mer­kit kyyh­ky­sistä hi­das­tet­tui­hin hyp­pyi­hin aseet lau­laen ovat mu­ka­na — hur­jia stunt­te­ja muu­toin­kaan unoh­ta­mat­ta.
Neljä täh­teä on hie­man an­te­lias ar­vo­sa­na, var­sin­kin kun poi­ka­mai­sen jän­ni­tyk­sen ja toi­min­nan ta­ka­na on pe­rin simp­pe­li ta­ri­na ja ke­vyes­ti luon­nos­tel­lut hah­mot, mut­ta tun­nel­ma on hyvä ja toi­min­ta pe­laa. Gen­rensä va­lioyk­silöitä siis.

Kuva & ääni

Alun vuorikiipeilyjakso jää hieman epäskarpiksi, mutta muutoin jälki on korkealaatuista HD-tasoa. Kuva on rakeinen ja pientä kohinaa on nähtävissä jatkuvasti, mutta tästä on vain paikoin häiriöksi asti. Väritoisto on upean kylläistä, ja parhaimmillaan kuva on vakuuttavan terävä. Ääniraita on asiallisen selkeä ja tunnelmallisen tiukkasävyinen niin Hans Zimmerin säveltämältä musiikiltaan kuin tehosteiden käytöltään. Suunnattuja tehosteita riittää moneen lähtöön aina sohvaa heittelevästä 747:stä ympäri huonetta kieppuviin urheiluautoihin ja moottoripyöriin. Laadullisesti ei ehkä päästä aivan referenssitasolle, mutta sisällöllisesti kyse on vaikuttavan hiotusta audiovisuaalisesta viihdykkeestä.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, vaisu making of (14 min.), stunttien ihailua (5 min.), hyvä dokumentti stunteista (34 min.), vaihtoehtoinen alkuanimaatio, Metallican musiikkivideo ja ykkösosan levyltä tutut BAFTA:n ja MTV:n tribuutit Cruiselle. Ekstrat ovat SD-muodossa, eikä niitä tai itse elokuvaa ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
18/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy