Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Iron Man - kahden levyn versio

Iron Man 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206693EAN: 7332431994089

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Tästä se lähtee
Tästä se lähtee
Goljat vastaan Goljat
Goljat vastaan Goljat

Elokuva

Mar­vel-­sar­ja­ku­vaan pe­rus­tu­va mättöe­lo­ku­va it­se­kes­kei­sen pa­heel­li­ses­ta ase­kaup­piaas­ta, jo­ka kas­vat­taa sydä­men ja al­kaa oi­koa fir­man­sa ai­kaan­saa­mia vää­ryyk­siä rau­ta­mie­henä.

Mar­vel-sar­ja­ku­vaan pe­rus­tu­va mättöe­lo­ku­va it­se­kes­kei­sen pa­heel­li­ses­ta ase­kaup­piaas­ta (Ro­bert Dow­ney Jr), jo­ka kas­vat­taa sydä­men ja al­kaa oi­koa fir­man­sa ai­kaan­saa­mia vää­ryyk­siä rau­ta­mie­henä. Sa­mal­la hah­mos­ta ka­ri­see kaik­ki kiin­nos­ta­vuus ja lu­pauk­set oma­peräi­sestä twis­tistä pe­rus­ta­rus­toon. Elo­ku­va ei lo­pul­ta kos­kaan pää­sekään kun­nol­la vauh­tiin, vaan tyy­tyy län­tystämään lä­pi pa­kol­lis­ten koh­taus­ten il­man var­si­nais­ta yri­tystä hämmäs­tyttää tai lii­kut­taa.
Tot­ta on että näin kaa­va­mai­sek­si su­per­san­ka­rie­lo­ku­vak­si ta­ri­nan hah­mot on veis­tet­ty pe­rin viit­se­liääs­ti — hah­mot ovat eläväm­piä kuin kiil­to­maa­lat­tu aal­to­pah­vi, mut­ta eivät kui­ten­kaan tu­le toi­min­nan tiel­le. Tästä suu­rin kii­tos kuu­luu osaa­val­le, ni­mekkääl­le näyt­te­lijä­kaar­til­le. Eten­kin Ro­bert Dow­ney Jr. te­kee upean it­se­rak­kaan suo­ri­tuk­sen elo­ku­van al­ku­met­reillä, mistä joh­tuen suun­nan muu­tos on sitä­kin suu­rem­pi pet­ty­mys. Myös Jeff Brid­ges te­kee asial­lis­ta jäl­keä ka­ris­maat­ti­se­na vas­ta­poo­li­na.

Kuva & ääni

Kuva on moitteettoman terävä, levollinen ja väritoistoltaan hallittu. Erikoistehosteet ovat laadukkaita, mutta eivät näyttävyydeltään aivan kirkkainta kastia - toisaalta fysiikkamallinnuksesta on vaikea valittaa kun vertailupohja lentävälle rautamiehelle on perin suppea. Ääniraita täyttää periaatteessa kaikki supersankarielokuvan vaatimukset suunnattuja tehosteita ja bassopitoista räiskintää myöten, mutta kokonaisuus on tästä huolimatta yllättävän vaisu. Etenkin musiikkiraita tuntuu jättävän tapahtumat usein roikkumaan.

Ekstrat

Tuplalevy. Elokuvalevyltä löytyy interaktiivinen haarniskagalleria, hyvä kokoelma dokumentteja tarinan taustoista (47 min.), mm. lisää paheellista asekauppiasta sisältäviä poistettuja kohtauksia (24 min.) ja BD-Live toimintoja. Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy kokoelma dokumentteja elokuvan teosta (109 min.), dokumentti tehosteista (27 min.), Downeyn koekuvaus (6 min.), kohtauksen mietintää (4 min.), Onion Newsin sketsi (3 min.), kuvagalleria, teaseri ja kolme traileria tilaäänin. Ekstrat esitetään teräväpiirtomuodossa ja trailereita lukuunottamatta myös suomenkielisen tekstityksen kera. (IJ)
01/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy