Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Pimeyden valtias

Prince of Darkness 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1987Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.29
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 95450EAN: 5050582612196

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

John Car­pen­te­rin peh­mo­kau­hue­lo­ku­va pal­jas­taa, että nes­temäi­sen olo­ti­lan ot­ta­nut pi­ru on viettä­nyt vii­mei­set 2000 vuot­ta lä­hiö­kir­kon kel­la­ris­sa la­si­put­keen säilöt­tynä.

John Car­pen­te­rin peh­mo­kau­hue­lo­ku­va pal­jas­taa, että nes­temäi­sen olo­ti­lan ot­ta­nut pi­ru on viettä­nyt vii­mei­set 2000 vuot­ta lä­hiö­kir­kon kel­la­ris­sa la­si­put­keen säilöt­tynä. Tuu­bia var­tioi­van vel­jes­kun­nan van­him­man ka­dot­tua pai­kal­le kut­su­taan jouk­ko fy­sii­kan jat­ko-o­pis­ke­li­joi­ta rat­ko­maan mys­tee­riä. Sa­maan ai­kaan kun säi­liöstä al­kaa sel­vitä huo­les­tut­ta­via yk­si­tyis­koh­tia al­kaa kir­kon ympä­ril­le kerään­tyä ko­dit­to­mia zom­be­ja. Jon­kin sor­tin lähtö­las­ken­ta on siis al­ka­nut, mut­ta nähtäväk­si jää koi­tuu­ko se ko­ko maail­man tu­hok­si vai vain muu­ta­man nör­tin pään­me­nok­si.
E­lo­ku­va luo aluk­si te­hok­kaas­ti tun­nel­maa hyvällä al­kua­se­tel­mal­la, hy­vin ra­ken­ne­tul­la miljööllä ja hel­littämättömällä syn­te­ti­saat­to­ri­mu­sii­kil­la. Ideaa­kin on enemmän kuin ta­va­no­mai­ses­sa tu­si­nasäi­kyt­te­lyssä, mut­ta lo­pul­ta lu­paa­va sa­la­juo­ni tu­le­vai­suu­den­ku­vi­neen jää vä­kinäis­ten tap­po­jen ja pui­se­van zom­bei­lun var­joon.

Kuva, ääni & ekstrat

Kohtalaisen jäsentynyt kuva huojuu, värisee ja huomattavasta pehmeydestään huolimatta osoittaa runsaasti merkkejä myös reunavärinästä. Jälki on vielä miellettävissä VHS-tasoa paremmaksi, joten tuskissaan ei tarvitse television ääressä sentään kiereskellä. Dialogiltaan verrattain selkeä ja musiikiltaan ilahduttavan puhdas monoraita. Ekstroissa ohjaajan ja näyttelijä Peter Jasonin viihdyttävä kommenttiraita ja traileri. (IJ)
13/02/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy