Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Predator - 3D

Predator - saalistaja 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MVC 3D 1.78 / MPEG-4
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705039

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Is­kevän suo­ra­vii­vai­nen vii­dak­ko­ry­mis­te­ly Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ge­rin vetämästä kom­man­do­ryhmästä, jo­ka ti­pau­te­taan Kes­ki-A­me­ri­kan syrjä­seu­duil­le et­simään kop­te­rion­net­to­muu­den kor­kea-ar­voi­sia eloonjää­neitä.

Is­kevän suo­ra­vii­vai­nen vii­dak­ko­ry­mis­te­ly Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ge­rin vetämästä kom­man­do­ryhmästä, jo­ka ti­pau­te­taan Kes­ki-A­me­ri­kan syrjä­seu­duil­le et­simään kop­te­rion­net­to­muu­den kor­kea-ar­voi­sia eloonjää­neitä. Pe­las­tus­tehtävä kui­ten­kin kään­tyy pian pää­lael­leen, sillä kor­ves­sa vaa­nii saa­lis­ta­ja ul­koa­va­ruu­des­ta.
Sc­hwar­ze­neg­ge­rin kul­ta­vuo­sil­le si­joit­tu­va toi­min­tajännä­ri on na­pak­ka mörköe­lo­ku­va, jo­ka hyö­dyntää hie­nos­ti pait­si lämpö­ka­me­ra­ku­via myös vii­da­kon mo­ni­ker­rok­si­suu­den ja ti­heän kas­vus­ton tuo­mat mah­dol­li­suu­det jän­ni­tyk­sen luo­mi­ses­sa. Näin ol­len elo­ku­van voi­si myös ku­vi­tel­la hyö­tyvän 3D-ku­vas­ta, jos­sa skoop­pia voi­si jä­sentää en­ti­sestään.

Kuva & ääni

Uusi 3D-käsittely on hyvä tekosyy katsoa leffa uudelleen, mutta tilalaajennus tyytyy enemmänkin luomaan tilakuvan illuusiota kuin regeneroimaan alkuperäistä tilaa. Tämäkin ratkaisu toimii paikoin hauskasti, mutta kokonaisuutena etu on vähäinen. Eniten tilakuvasta hyötyy elokuvan loppuyhteenotto, jossa pitkän puskissa säntäilyn jälkeen löytyy enemmän syvyyttä näkökentälle ja myös koreografiaa tilaan jäsennettäväksi. Vastaavasti heikoiten pärjää alkukohtauksen raekohinan lomasta nostettu Carl Weathersin naama, joka menee tässä luonnottoman ylisiloitelluksi. Keskimäärin viidakon lehvästö jää tasomaiseksi kiiltokuvapinoksi, eivätkä hahmotkaan täytä mittojaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ekstrat

Boksista löytyy 3D-version lisäksi myös aiemmin julkaistu 2D-versio omalla levyllään. 2D-versio on arvosteltu oppaassa erikseen, joten sen kuvaa ja ääntä ei tässä ole tarpeen kommentoida muutoin kuin, että alkuperäiskuvan haasteet huomioiden 3D-käsittelijöiden tehtävä ei todellakaan ole ollut liian helppo. 3D-levy on ekstraton, mutta 2D-version kaveriksi löytyy traileri. (IJ)
30/12/2013
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy